GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόντρα Άρη-Καλαντζή για το τέμενος

Όπως αναμενόταν το θέμα του τεμένους στο Βοτανικό βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της προεκλογικής αντιπαράθεσης για τις... εκ...



Όπως αναμενόταν το θέμα του τεμένους στο Βοτανικό βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της προεκλογικής αντιπαράθεσης για τις... εκλογές στην Αυτοδιοίκηση και διχάζει και το κυβερνητικό στρατόπεδο αφού από τη μία στέκεται ο εκλεκτός της Συγγρου΄για το Δήμο Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος και από την άλλη το κυβερνητικό στέλεχος του υπ. Παιδείας, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζής. Ένα στέλεχος που για πολλοστή φορά πρωταγωνιστεί αρνητικά με τις φιλομουσουλμανικές θέσεις του. Ένα στέλεχος το οποίο η Washington Post είχε κατονομάσει ως βασικό"κουμανταδόρο" στην υπόθεση του τεμένους και που όλοι οι "παροικούντες τη Ιερουσαλήμ" γνωρίζουν το ρόλο του και για το θέμα της ίδρυσης τμήματος ισλαμικών σπουδών στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

Αυτό το θεσμικό στέλεχος λοιπόν συγκρίνει το δημοψήφισμα για το τέμενος που ζήτησε ο κ. Σπηλιωτόπουλος με αντίστοιχες κινήσεις για τις εκκλησιές μας! Λες και δεν είναι η Ορθόδοξη Χριστιανική θρησκεία επίσημη θρησκεία του κράτους βάσει Συντάγματος!

Αφορμή της αντιπαράθεσης υπήρξε λοιπόν η δήλωση του κ. Σπηλιωτόπουλου πως θα κάνει δημοψήφισμα για το τζαμί. Με αφορμή αυτή τη δήλωση ο ΓΓ Θρησκευμάτων κατηγορεί τον υποψήφιο Δήμαρχο για διγλωσσία αφού όπως λέει:

"Ο κ. Α. Σπηλιωτόπουλος, ως βουλευτής της Ν.Δ., έχει ψηφίσει τον νόμο για την κατασκευή του τζαμιού στην Αθήνα και μάλιστα στη συγκεκριμένη τοποθεσία που αυτό θα γίνει. Το 2009 ανέλαβε υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Είχε δηλαδή και τη δυνατότητα και την ευθύνη να διατυπώσει τη διαφωνία του και να αλλάξει τον νόμο για το τζαμί. Δεν το έπραξε" και συμπληρώνει προκαλώντας εύλογες αντιδράσεις "Για να μην εξευτελισθεί διεθνώς η χώρα αν γίνει δημοψήφισμα μόνο για το τζαμί στον Ελαιώνα, η μόνη λύση είναι να γίνεται τοπικό δημοψήφισμα για κάθε χώρο προσευχής στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένων και των δικών μας εκκλησιών."

Το γάντι σήκωσε χθες βράδυ ο υποψήφιος Δήμαρχος και απάντησε ως εξής στον κ. Καλαντζή:

«Ξαφνικά, ο κ. Καλαντζής, μετατρέπει εαυτόν αυτόβουλο υπερασπιστή της δημιουργίας τζαμιού στα όρια του Δήμου Αθηναίων.Εμείς, ξεκαθαρίζουμε πως τόσο στο τζαμί , όσο και στα άλλα σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην πόλη μας, οι κάτοικοι θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και θα καταθέτουν την άποψή τους, μέσα από δημοψηφίσματα που θα διεξάγονται. Οι εποχές που οι δημότες εξέλεγαν έναν Δήμαρχο που διοικούσε χωρίς τη γνώμη τους έχει παρέλθει. Πιστεύουμε ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα στη λειτουργία της Αθήνας και έτσι θα πορευτούμε. Στα σοβαρά θέματα, οι πολίτες θα αποφασίζουν το μέλλον τους ».

Προχωράμε με άλλη λογική για την αυτοδιοίκηση. Θέλουμε τους πολίτες να συμμετέχουν στην υλοποίηση του έργο μας». agioritikovima.gr

2 σχόλια

  1. Το τέμενος δεν θα γίνει στον Βοτανικό που είναι αρχαιολογικός χώρος. Τα τσόφλια της δημαρ του πασοκ του τσύριζα και του κκε θα πρέπει να αλλάξουν την περιοχή. Ας πούμε δηλαδή στο διπλανό του Περισσού. Δεν θα αφήσουμε τεμένος στο ιερό του Βοτανικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση