GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Αδύνατη η εφαρμογή του νομοσχεδίου αδειοδότησης των επιχειρήσεων»

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, υποστηρίζει πως είναι αδύνατο να εφαρμοστεί στην π...


Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, υποστηρίζει πως είναι αδύνατο να εφαρμοστεί στην πράξη το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων.
Ο κ. Μίχαλος σχολιάζοντας το νομοσχέδιο δήλωσε: «Δυστυχώς για πολλοστή φορά η κυβέρνηση αιφνιδίασε δυσάρεστα τον επιχειρηματικό κόσμο.
Στο νομοσχέδιο για τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων, το υπουργείο Ανάπτυξης αγνόησε με πρωτοφανή τρόπο τις προτάσεις των Επιμελητηρίων, παρά το γεγονός, ότι άλλα είχαν συμφωνηθεί κατά τη διαβούλευση και κατέθεσε στη Βουλή ένα αυθαίρετο νομοθέτημα για άλλη χώρα, για άλλες επιχειρήσεις και για άλλους πολίτες.
Το νέο νομοθέτημα αν δεν τροποποιηθεί και συμπληρωθεί είναι αδύνατο να εφαρμοστεί στην πράξη. Και αυτό γιατί οι ρυθμίσεις του σε ό,τι αφορά στο πεδίο εφαρμογής του, τις αναγκαίες διαδικασίες και τα όργανα εφαρμογής κινούνται σε ένα ασαφές περιβάλλον. Για να καταστεί εφαρμόσιμο, θα απαιτηθούν εκατοντάδες νέες ρυθμίσεις που αφορούν σε όλο το πλέγμα της δημόσιας διοίκησης.
Παράλληλα, το υπουργείο Ανάπτυξης αγνόησε τις προτάσεις των Επιμελητηρίων για τον τρόπο διενέργειας του ελέγχου και της εποπτείας των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να προβλέπονται απαράδεκτες διαδικασίες ερευνών για τη διαπίστωση παραβάσεων του νόμου και να επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές».
Πηγή: www.newsbeast.gr

2 σχόλια

  1. Το 2015 σύνταξη 360 ευρώ και μισθός 586 !!!
    Να τι περιλαμβάνει το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
    1.Ο μισθός για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων συμπιέζεται προς το βασικό μισθό (586 ευρώ), ενώ ταυτόχρονα οι πόροι του ασφαλιστικού συστήματος μειώνονται δραστικά προετοιμάζοντας τη μετάβαση της πλειονότητας των συνταξιούχων στη βασική σύνταξη των 360 ευρώ!
    2. Με τη σταδιακή ωρίμανση των νέων μέτρων πάνω από το 70% των συνταξιούχων θα επιβιώνουν πλέον με τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ (που θα επιβληθεί σταδιακά από το 2015), ενώ ανάλογο ποσοστό των εργαζομένων θα επιβιώνει με το βασικό μισθό των 586 ευρώ μικτά!
    3.Οι επικουρικές συντάξεις όλων των Ταμείων Θα αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο βάσει των αποτελεσμάτων που θα έχουν οι υποχρεωτικές αναλογιστικές μελέτες. Από την 1η Ιουλίου 2014 θα εφαρμόζεται μεικτό σύστημα για τον υπολογισμό των συντάξεων στο μεγάλο επικουρικό του ιδιωτικού τομέα (ΕΤΕΑ).
    4. Καταργείται ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και εντάσσεται στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Όλοι οι υπάλληλοι του ΟΠΑΔ με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου τίθενται σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα και στη συνέχεια εντάσσονται στο ΙΚΑ.
    5. Κατάργηση τριετιών: Από 1/1/2017 καταργούνται οι τριετίες και επομένως καταρρέει με πάταγο όλη η κλίμακα των μισθών στα επίπεδα του βασικού μισθού των 586 ευρώ μικτά και 511 ευρώ μικτά για τους εργαζόμενους νέους κάτω των 25 ετών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση