GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διπλωματική τρικυμία στα θαλάσσια σύνορα Σεούλ-Πιονγκγιάνγκ

Ασκήσεις πυροβολικού άρχισε σήμερα η Βόρεια Κορέα κοντά σε διαφιλονικούμενα θαλάσσια σύνορα με τη Νότια Κορέα, όπως ανακοίνωσε ...



Ασκήσεις πυροβολικού άρχισε σήμερα η Βόρεια Κορέα κοντά σε διαφιλονικούμενα θαλάσσια σύνορα με τη Νότια Κορέα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός της Νότιας Κορέας.
Η Σεούλ είχε ενημερωθεί από την Πιονγκγιάνγκ για τις ασκήσεις με πραγματικά πυρά κοντά στα κατοικημένα νησιά Μπαενγκνιόγκ και Γεονπιόνγκ.

Οι ασκήσεις πυροβολικού άρχισαν γύρω στις 14.00 τοπική ώρα (08.00 ώρα Ελλάδος) και, σύμφωνα με αξιωματικό του νοτιοκορεατικού στρατού, δεν φαίνεται να ερρίφθησαν πυρά νοτίως της Γραμμής του Βορείου Ορίου, που οριοθετεί τα θαλάσσια σύνορα της Βόρειας και Νότιας Κορέας με απόφαση του ΟΗΕ μετά τον πόλεμο της Κορέας (1950-1953). «Ο στρατός μας είναι έτοιμος. Αν οβίδες πέσουν στην πλευρά των συνόρων μας, η Νότια Κορέα θα απαντήσει αποφασιστικά», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στη Σεούλ.

Νοτιοκορεατικά αλιευτικά σκάφη που βρίσκονταν στην περιοχή έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν και οι κάτοικοι των νησιών έλαβαν οδηγίες να επιδείξουν προσοχή. «Από τα μεγάφωνα μεταδίδονταν μηνύματα στους κατοίκους να τρέξουν σε καταφύγια μόλις αυτό κριθεί απαραίτητο», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο νησί Μπαενγκνιόγκ. Είναι οι δεύτερες στρατιωτικές ασκήσεις πυροβολικού της Βόρειας Κορέας μέσα σε ένα μήνα.

Η Πιονγκγιάνγκ είχε πραγματοποιήσει όμοιες ασκήσεις στις 31 Μαρτίου με τη ρίψη εκατό οβίδων στα νοτιοκορεατικά χωρικά ύδατα. Η Σεούλ είχε απαντήσει με τη ρίψη εκατοντάδων πυρών στα χωρικά ύδατα του Βορρά, με αποτέλεσμα οι δύο εχθρικές χώρες να εμπλακούν σε ανταλλαγή πυρών, αναγκάζοντας τους κατοίκους των γύρω νησιών να τρέξουν στα καταφύγια.

Το περιστατικό αυτό δεν προκάλεσε ανθρώπινες απώλειες, ούτε υλικές ζημιές αλλά αναζωπύρωσε την ήδη τεταμένη κατάσταση στη χερσόνησο μετά τη βορειοκορεατική απειλή για μια νέα τέταρτη πυρηνική δοκιμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση