GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος είναι ο Πίτερ Λιμ που θέλει να αγοράσει τη Μίλαν

Το όνομα του Πίτερ Λιμ προστέθηκε στη λίστα με όλων εκείνων που κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί ως πιθανοί αγοραστές ή επενδυτές στη Μ...


Το όνομα του Πίτερ Λιμ προστέθηκε στη λίστα με όλων εκείνων που κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί ως πιθανοί αγοραστές ή επενδυτές στη Μίλαν. Αυτή τη φορά, ήταν ισπανικό δημοσίευμα που τον συνέδεσε με την ομάδα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Για τον 60χρονο επιχειρηματία από τη Σιγκαπούρη δεν είναι η πρώτη του φορά που παρουσιάζεται ως υποψήφιος αγοραστής ή επενδυτής ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου.
Γιος ψαρά, ο Λιμ σπούδασε λογιστής στο Περθ της Αυστραλίας και στα φοιτητικά του χρόνια δούλεψε ως ταξιτζής, μάγειρας και σερβιτόρος για να τα βγάλει πέρα. Δίχως να είναι πολύ ξεκάθαρο το πώς έπειτα έγινε χρηματιστής και από εκεί πέρασε στον ρόλο που έχει σήμερα: Επαγγέλλεται επενδυτής. Δημιούργησε δε, την περιουσία του βάζοντας τα λεφτά του σε μια εταιρία που παρήγαγε φοινικέλαιο.
Τώρα, έχει δίκτυο κλινικών και είναι γνωστή η συμμετοχή του σε άλλη μια εταιρία που ειδικεύεται μεταξύ άλλων στην διεθνή διανομή και πώληση ρούχων (Valentino, GAP κ.α.). Για χρόνια ολόκληρα έχει συνδεθεί με επιχειρηματικές δραστηριότητες που αφορούν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την επέκταση της στην ασιατική αγορά, έκανε πρόταση για να αγοράσει τη Λίβερπουλ το 2010, ενώ υπήρξε το σενάριο αγοράς της Μίντλεσμπρο και της Ρέιντζερς και χρηματοδότησης της Ατλέτικο Μαδρίτης.
Στα τέλη του Ιανουαρίου απέσυρε την πρόταση που είχε κάνει για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Βαλένθια. Λίγο πριν είχε υποσχεθεί πως θα έδινε 140 εκατομμύρια ευρώ άμεσα στις «νυχτερίδες» -90 για να ξεχρεώσει δάνειο και 50 για μετεγγραφές- και εμφανιζόταν διαθέσιμος να δώσει άλλα τόσα για να σβήσει μέρος από τα 250 εκατομμύρια ευρώ -αναγνωρισμένα- χρέη προς τις τράπεζες που έχει ο ισπανικός σύλλογος.
Αν μη τι άλλο χρήματα δεν του λείπουν, καθώς σταθερά από το 2010 φιγουράρει ψηλά στη λίστα Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Το μοναδικό αθλητικό ενδιαφέρον που του έχει μείνει είναι η πορεία της ΜακΚλάρεν στη Φόρμουλα 1 καθώς είναι χρηματοδότης της και προετοιμάζεται να χτίσει μια νέα πίστα για μηχανοκίνητα σπορ στη Μαλαισία προϋπολογισμένη στα 900 εκατομμύρια ευρώ.
Καιρό όμως ψάχνει να βρει θέση στον ποδοσφαιρικό κόσμο και κάποια στιγμή θα τα καταφέρει, έχει και τη βοήθεια του σούπερ-ατζέντη, Ζορζ Μέντες, εξ ου και καθόταν πίσω από την Ντολόρες Αβέιρο, μητέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο στην απονομή της Χρυσής Μπάλας στον Πορτογάλο τον περασμένο Γενάρη.
Εξού και αρκετοί πρόεδροι ομάδων, μεταξύ αυτών και εκείνος της Βαλένθια, συναντιούνται με τον Ζορζ Μέντες και υποκλίνονται στην αφεντιά του ελπίζοντας πως ο Λιμ θα συγκινηθεί και θα επενδύσει. Με τον Μέντες υποτίθεται πως τους έφερε σε επαφή ο Πίτερ Κένιον, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Τσέλσι, διαχειριστής ενός επενδυτικού fund αυτές τις μέρες που ειδικεύεται και στις μετεγγραφές ποδοσφαιριστών.
Αυτές είναι μέρος του σχεδίου του Λιμ ή αν θέλετε η κορύφωση του. Ο επιχειρηματίας αναζητά μια ομάδα που να του προσφέρει όλο το πακέτο: Ωραία, μεγάλη και ιστορική πόλη (τουριστικός προορισμός), κέντρο κάποιας δραστηριότητας (το Μιλάνο έχει τη μόδα και τη Σκάλα, η Βαλένθια έχει πίστα -αν και κλειστή- της Φόρμουλα 1 και του Moto GP), ανάγκη για νέο γήπεδο άρα και εμπορικές δραστηριότητες (π.χ. Η Μίλαν θέλει να φτιάξει νέο γήπεδο, στη Βαλένθια υποσχέθηκε πως με εκείνον θα άρχιζαν ξανά τα έργα του νέου «Μεστάγια» που έχουν παραλύσει για χρόνια λόγω των χρεών), ομάδα με μεγάλη βάση -και κυρίως πιστή- οπαδών.
Ο Μπερλουσκόνι, σημειώνει πως βάζει στη Μίλαν κάθε χρόνο 50 εκατομμύρια ευρώ από την τσέπη του. Ο Λιμ σαφώς και μπορεί να το ξεπεράσει αυτό. Η επιρροή του Μέντες -γιατί αυτοί οι δύο πάνε πακέτο- μπορεί να προσελκύσει προπονητές και παίκτες που να κάνουν ανταγωνιστική και πάλι την Μίλαν (δείτε την Μονακό, ο Μέντες λειτούργησε πρακτικά ως τεχνικός διευθυντής) εντός και εκτός συνόρων.
Ο κίνδυνος, όμως, να μετατραπεί σε πρακτορείο αγοραπωλησίας ποδοσφαιριστών θα παραμένει εν μέσω καλών σεζόν, σαν την Ατλέτικο Μαδρίτης πριν τον Ντιέγκο Σιμεόνε για παράδειγμα.
Περισσότερες ειδήσεις και αναλύσεις για το ιταλικό ποδόσφαιρο στο tifosi.gr
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση