GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Α. Σαμαράς: "Η Ελλάδα βγαίνει από τη περίοδο των μνημονίων"

Την διαπίστωση ότι το κοινωνικό και οικονομικό κλίμα αλλάζει, αλλά και την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, εκφράζει με ...



Την διαπίστωση ότι το κοινωνικό και οικονομικό κλίμα αλλάζει, αλλά και την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, εκφράζει με το άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής ο πρωθυπουργός κ Αντώνης Σαμαράς.

"Τον Ιούνιο του 2012, όταν αναλάμβανε η κυβέρνησή μας, όλοι οι «οιωνοί» ήταν εναντίον μας" σημειώνει και προσθέτει: "Σήμερα όλα αυτά φαίνονται πια τόσο μακρινά… Βήμα βήμα, αλλάξαμε το κλίμα έξω από την Ελλάδα, σταθεροποιήσαμε τη χώρα, κερδίσαμε το στοίχημα της δημοσιονομικής προσαρμογής, κερδίζουμε το στοίχημα των μεταρρυθμίσεων. Αυτό αναγνωρίστηκε σιγά σιγά απ΄ όλους τους παλαιούς επικριτές μας. Αναγνωρίστηκε από το σύνολο της Ευρώπης. Τώρα αναγνωρίστηκε, με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο, από τον πιο δύσκολο «κριτή»: τις διεθνείς αγορές! Με την εξαιρετικά επιτυχημένη προχθεσινή έκδοση νέου ελληνικού 5ετούς ομολόγου, την πρώτη, ουσιαστικά, από τον Φεβρουάριο του 2010".

Υπογραμμίζει ότι μετά τα μνημόνια που επιβλήθηκαν η χώρα επιστρέφει στην ομαλότητα και συμπληρώνει: "Από εδώ και εμπρός προτεραιότητα έχει η στροφή στην ανάπτυξη. Η ανακούφιση όσων πληγώθηκαν, η αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν. Από ΄δω και μπρος προτεραιότητά μου, να είμαι δίπλα στην Ελλάδα που πληγώθηκε. Σ΄ αυτούς που κράτησαν την Ελλάδα όρθια…".

Επισημαίνει ότι την τελευταία διετία αντιμετώπισε προκλήσεις και η Δημοκρατία και εξηγεί: "Από μια ανεύθυνη αντιπολίτευση που προσπαθούσε να «ξεσηκώσει τον λαό» κατά της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Αλλά κι από μιαν εγκληματική οργάνωση, που με την κάλυψη της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης εξαπέλυε πρωτοφανές κύμα βίας. Καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε και τις δύο αυτές προκλήσεις. Με την ωριμότητά του ο ελληνικός λαός απομόνωσε τη δημαγωγία και τον λαϊκισμό κάθε είδους. Και εμείς στείλαμε την εγκληματική οργάνωση στη Δικαιοσύνη. Κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα..."

Διαμηνύει ακόμη πώς: "Δεν θα αφήσουμε κανένα να θέσει σε κίνδυνο αυτήν την πορεία. Δεν θα αφήσουμε κανένα να μας ξαναβάλει πάλι σε κρίση, τώρα που αρχίσαμε να την ξεπερνάμε..."

Ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει λέγοντας πως: "Κάποιοι έκαναν «επάγγελμά» τους για χρόνια την «καταγγελία» του Μνημονίου. Και τώρα που η χώρα επανέρχεται σιγά σιγά στην ομαλότητα τα ΄χουν χαμένα... Μέχρι πριν από λίγο καιρό επικαλούνταν τα αρνητικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για την Ελλάδα. Τώρα θλίβονται για τα εγκωμιαστικά του σχόλια... Μέχρι πριν από λίγο κατήγγελλαν ότι το Μνημόνιο μας δάνειζε με... «τοκογλυφικά επιτόκια». Τώρα ανακάλυψαν ότι μας δάνειζε με 1,5%... Μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι θα έλθει «και τρίτο Μνημόνιο». Τώρα, που η έξοδος της χώρας στις διεθνείς αγορές διαψεύδει το «τρίτο Μνημόνιο», αμήχανα σέρνονται από τις εξελίξεις".

Ο πρωθυπουργός συνεχίζει απαντώντας στην κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ. "Μας λένε ότι τάχα «θα αυξηθεί το κόστος δανεισμού» της χώρας. Αλλά με την πλήρη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα μειώνονται όλα τα επιτόκια. Και η μείωση του κόστους δανεισμού θα φτάσει εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο! Τα ΄χουν χαμένα ακόμα και στην απλή αριθμητική...".

Υπογραμμίζει πως δεν είναι τυχαίο ότι υπέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ αντισυνταγματική- όπως τη χαρακτηρίζει - πρόταση μομφής, καθώς και ότι αμφισβήτησε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και σημειώνει "ενώ ο ελληνικός λαός βλέπει πια να γίνονται τα πρώτα αποφασιστικά βήματα εξόδου από την κρίση, καταλαβαίνει ότι κάποιοι δεν το θέλουν! Κάποιοι, κολλημένοι οι ίδιοι στη μιζέρια τους, θέλουν να μείνει και η Ελλάδα κολλημένη στο τέλμα. Εμείς τη βγάζουμε από το τέλμα. Κάποιοι ήθελαν να υπάρχει για πάντα το Μνημόνιο, για να έχουν κι οι ίδιοι λόγο ύπαρξης: να το καταγγέλλουν!

Εμείς βγάζουμε τη χώρα από την κρίση δανεισμού. Κι αυτό σήμερα το καταλαβαίνουν όλοι... Κάποιοι, συνηθισμένοι στον λαϊκισμό, προσπαθούν να διχάσουν τους Έλληνες. Γιατί η μιζέρια είναι η μόνη πολιτική που ξέρουν. Γιατί ο λαϊκισμός είναι η μόνη πολιτική που καταλαβαίνουν. Γιατί ο διχασμός είναι το μόνο που τους τρέφει. Εμείς ενώνουμε τους Έλληνες."

Ο κ Σαμαράς καταλήγει λέγοντας: "Πριν από δύο χρόνια, όταν μίλαγα για προοπτική και ελπίδα, οι οιωνοί ήταν εναντίον μας. Ελάχιστοι πίστευαν πραγματικά ότι θα τα καταφέρουμε. Τώρα όλοι το βλέπουν: η Ελλάδα βήμα βήμα τα καταφέρνει. Και μάλιστα νωρίτερα απ΄ ό,τι περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι. Αρκεί να μην κάνουμε πίσω τώρα. Αρκεί να μην εφησυχάσουμε, να μην αφήσουμε να περάσουν τα σχέδια όσων θέλουν την Ελλάδα κολλημένη στη μιζέρια, στην γκρίνια, στην απομόνωση.

Πίστευα πάντα, το πίστευα πριν από δύο χρόνια, και το πιστεύω τώρα περισσότερο από ποτέ: «Εις οιωνός άριστος...»: Υπερασπιζόμενος την Πατρίδα, να απορρίπτεις τις Κασσάνδρες. Να εξουδετερώνεις τους κινδύνους. Και να ανοίγεις τον δρόμο για την αναγέννηση της χώρας. Τον δρόμο της Ελπίδας!".

capital.gr

1 σχόλιο

  1. Το 2015 σύνταξη 360 ευρώ και μισθός 586 !!!
    Να τι περιλαμβάνει το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
    1.Ο μισθός για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων συμπιέζεται προς το βασικό μισθό (586 ευρώ), ενώ ταυτόχρονα οι πόροι του ασφαλιστικού συστήματος μειώνονται δραστικά προετοιμάζοντας τη μετάβαση της πλειονότητας των συνταξιούχων στη βασική σύνταξη των 360 ευρώ!
    2. Με τη σταδιακή ωρίμανση των νέων μέτρων πάνω από το 70% των συνταξιούχων θα επιβιώνουν πλέον με τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ (που θα επιβληθεί σταδιακά από το 2015), ενώ ανάλογο ποσοστό των εργαζομένων θα επιβιώνει με το βασικό μισθό των 586 ευρώ μικτά!
    3.Οι επικουρικές συντάξεις όλων των Ταμείων Θα αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο βάσει των αποτελεσμάτων που θα έχουν οι υποχρεωτικές αναλογιστικές μελέτες. Από την 1η Ιουλίου 2014 θα εφαρμόζεται μεικτό σύστημα για τον υπολογισμό των συντάξεων στο μεγάλο επικουρικό του ιδιωτικού τομέα (ΕΤΕΑ).
    4. Καταργείται ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και εντάσσεται στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Όλοι οι υπάλληλοι του ΟΠΑΔ με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου τίθενται σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα και στη συνέχεια εντάσσονται στο ΙΚΑ.
    5. Κατάργηση τριετιών: Από 1/1/2017 καταργούνται οι τριετίες και επομένως καταρρέει με πάταγο όλη η κλίμακα των μισθών στα επίπεδα του βασικού μισθού των 586 ευρώ μικτά και 511 ευρώ μικτά για τους εργαζόμενους νέους κάτω των 25 ετών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση