GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σίγουροι οι Αμερικανοί: Πιο επικίνδυνο το αλκοόλ από τη μαριχουάνα

Ως απειλή για την κοινωνία βλέπουν οι Αμερικανοί το αλκοόλ. Πολύ λιγότεροι φοβούνται τη χρήση μαριχουάνας Σύμφωνα με την έρευνα, το...


Ως απειλή για την κοινωνία βλέπουν οι Αμερικανοί το αλκοόλ. Πολύ λιγότεροι φοβούνται τη χρήση μαριχουάνας
Σύμφωνα με την έρευνα, το 69% των Αμερικανών δήλωσε ότι το αλκοόλ είναι πιο επικίνδυνo από την μαριχουάνα για την υγεία και την κοινωνία ενώ μόλις το 15% ισχυρίστηκε το αντίθετο.
Οι ερωτηθέντες έδειξαν περισσότερο τρομαγμένοι όταν κλήθηκαν να εξετάσουν τις πιθανές επιπτώσεις της μαριχουάνας στην κοινωνία απ” ότι το αλκοόλ.
Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για την υγεία ενός ατόμου. Στο αλκοόλ οφείλονται πολλές ασθένειες όπως καρδιακά προβλήματα, διάφοροι τύποι καρκίνων και υπατική ανεπάρκεια.
Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, υπάρχουν περίπου 88.000 θάνατοι που αποδίδονται στη χρήση του αλκοόλ κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το 2006 υπήρχαν 2,7 εκατομμύρια επισκέψεις στον γιατρό όπου αιτία ήταν η υπερβολικής χρήσης αλκοόλ.
Μελέτες έχουν επίσης δείξει η κάνναβη να είναι πολύ λιγότερο εθιστική από το αλκοόλ ακόμη και από την καφεΐνη .
Η αλκοόλη έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο θανατηφόρα από πολλές άλλες ναρκωτικές ουσίες. Σύμφωνα με μια μελέτη του Scientist το αλκοόλ είναι θανατηφόρο αν καταναλώσει κάποιος δέκα φορές περισσότερο από το επιτρεπτό όριο. Για την μαριχουάνα αυτό το όριο για να είναι θανατηφόρο πρέπει να αγγίξει τις 40.000 φορές.
Η μια έρευνα, από ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (Σαν Ντιέγκο), που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό νευροεπιστήμης "Clinical EEG and Neuroscience" της αμερικανικής Εταιρίας Ηλεκτροεγκεφαλογραφίας και Κλινικής Νευροεπιστήμης (ENCS), δείχνει ότι το αλκοόλ έχει ισχυρότερη επίδραση στην ανάπτυξη του εφηβικού εγκεφάλου.
Οι ερευνητές εξέτασαν ανωμαλίες του εγκεφάλου από την κατανάλωση διαφόρων ουσιών, από άποψη λειτουργιών του εγκεφάλου και δομής του, γνωσιακών ικανοτήτων και ποιότητας της φαιάς ουσίας. Μετά από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ επί ένα – δύο χρόνια (τουλάχιστον 20 ποτά το μήνα, με περιοδικές περιπτώσεις κατανάλωσης άνω των τεσσάρων ποτών μέσα σε μια μέρα) ανιχνεύθηκαν συνολικά μεγαλύτερες ανωμαλίες στον εγκέφαλο σε σχέση με τη μεγάλη χρήση μαριχουάνας.
Η άλλη μελέτη, από ερευνητές του βρετανικού πανεπιστημίου του Μπρίστολ, υπό τον Ντέηβιντ Νατ, η οποία δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "Lancet", κατέληξε σε παρόμοιο συμπέρασμα, ότι το αλκοόλ είναι πιο επικίνδυνο για τα άτομα και την κοινωνία σε σχέση με τη μαριχουάνα. Ταξινομώντας 20 ουσίες από πλευράς επικινδυνότητας, το αλκοόλ έρχεται στην πέμπτη θέση, ο καπνός στην ένατη και η μαριχουάνα/κάνναβη στην 11η.
Φυσικά, η μαριχουάνα δεν είναι ακίνδυνη. Η υπερβολική χρήση μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστική δυσφορία, παρόλο που το ίδιο το ναρκωτικό δεν έχει συνδεθεί με βλάβη των πνευμόνων.
(Πηγή: Huffingtonpost)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση