GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την Κυριακή καθαρίζουμε τα Τείχη της πόλης!

Η Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Εθελοντικής Καμπάνιας “Let’s do it world” καθαρίζουν...

Η Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Εθελοντικής Καμπάνιας “Let’s do it world” καθαρίζουν τα Τείχη της πόλης.
Εκατοντάδες μαθητές, εθελοντές, μέλη...
Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και άλλοι πολίτες έχουν δηλώσει συμμετοχή προκειμένου να καθαρίσουν τον περιβάλλοντα από τα Τείχη της πόλης χώρο, μια έκταση πέντε χιλιομέτρων και να αναδείξουν παραμελημένα σημεία τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της Θεσσαλονίκης.

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, και στη διεθνή εθελοντική εκστρατεία “Let’s do it world”. Μόνο στην Ελλάδα αναμένεται να πάρουν μέρος φέτος περισσότεροι από 50.000 πολίτες, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για να καθαρίσουν τις γειτονιές, τα πάρκα, τα δάση και τις παραλίες σε μία μόνον ημέρα.

Ομάδες εργασίας
Για τον καθαρισμό των Τειχών η Θεσσαλονίκη-ΕΠΝ2014 έχει ορίσει τρεις ομάδες εργασίας, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί της Κυριακής. Όσοι πολίτες θέλουν να πάρουν μέρος, μπορούν να ενταχθούν σε οποιαδήποτε από τις παρακάτω ομάδες. Να διαλέξουν το σημείο αφετηρίας που τους βολεύει, να φορέσουν άνετα ρούχα, να πάρουν μαζί τους γάντια, καπέλο και νερό και να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην αισθητική και περιβαλλοντική ανάπτυξη της πόλης.

Α΄ ομάδα: Σχολεία και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων
Αφετηρία: Πολυτεχνείου στο ΙΚΑ Πύλης Αξιού (δίπλα στα Δικαστήρια)
Β΄ ομάδα: Εθελοντές του Δήμου Θεσσαλονίκης
Αφετηρία: Αγίου Δημητρίου και Στουρνάρα
Γ΄ ομάδα: Εθελοντές της «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» και των ΜΚΟ της πόλης.

Αφετηρία: εκκλησία Αγίων Αναργύρων Άνω Πόλη
Σημείο συνάντησης και ανεφοδιασμού όλων των ομάδων το πάρκο στο παλιό υδραγωγείο στις 13.00, στη συμβολή των οδών Κλαυδιανού και Θερίσου. (Στάση ΟΑΣΘ:Υδραγωγείο)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση