GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θερινό Εργαστήριο Ρομποτικής & Ψηφιακών Τεχνών

Το Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», σε συνεργασία με τη ...


Το Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», σε συνεργασία με τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, διοργανώνει θερινό εργαστήριο στις Ψηφιακές Τεχνολογίες και τη Ρομποτική.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 14-18 ετών.
Το εργαστήριο (που έχει κόστος συμμετοχής) θα πραγματοποιηθεί το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου, σε δύο αυτόνομους εβδομαδιαίους κύκλους, στις εγκαταστάσεις των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού. Ο πρώτος κύκλος θα έχει ως θέμα τις Ψηφιακές Τέχνες (30 Ιουνίου – 4 Ιουλίου), ενώ ο δεύτερος τη Ρομποτική (7 – 11 Ιουλίου).
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα και να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε σύγχρονες τεχνολογίες. Τα σεμινάρια θα διδάξουν έμπειροι ερευνητές του «Δημόκριτου» και το αμερικανικού Πανεπιστημίου Old Dominion.
Ο αριθμός των μαθητών που θα γίνουν δεκτοί, είναι περιορισμένος και γι” αυτό ενδέχεται να υπάρξει διαδικασία επιλογής. Το πρόγραμμα είναι ολοήμερο: τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 8:45 π.μ. και θα ολοκληρώνονται στις 4:00 μ.μ.
Οι δημιουργίες των μαθητών θα παρουσιαστούν σε ανοικτή εκδήλωση στους γονείς και τους συγγενείς στο τέλος κάθε εργαστηρίου. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Οι εγγραφές λήγουν 7 Μαΐου 2014.
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για δήλωση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του εργαστηρίου: http://smart-camp.iit.demokritos.gr ή στα τηλέφωνα 210 6503148 και 210 6503153.
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας μας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε πολλούς τομείς.
Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση