GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η εγκύκλιος για την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων

Με εγκύκλιό του, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης καθορίζει την διαδικασία αξιολόγησης των ουσιαστικών προσό...


Με εγκύκλιό του, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης καθορίζει την διαδικασία αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού των Δημοσίων Υπηρεσιών – πλην των εκπαιδευτικών λειτουργών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.
Η εγκύκλιος απευθύνεται σε: α) όλα τα Υπουργεία, β) Γενικές και Ειδικές Γραμματείες Υπουργείων, γ) όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, δ) όλες τις Περιφέρειες και ε) όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Στην υλοποίηση του νέου συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, με την καθιέρωση ποσόστωσης στη βαθμολόγησή τους προχωρά με ταχύτητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μέχρι τις 28 Απριλίου, οι αρμόδιοι σε δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία, δήμους και νομικά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν κάνει προσθαφαιρέσεις, για να συντάξουν έκθεση με τον αριθμό των υπαλλήλων που θα μπορούν να ενταχθούν από τον αξιολογητή σε κάθε μια από τις τρεις κλίμακες βαθμολόγησης . Τα ανώτατα ποσοστά έχουν ορισθεί ως εξής: με τους βαθμούς 9 ως 10 αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων, με τους βαθμούς 7 ως 8 αξιολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων και με τους βαθμούς 1 ως 6 αξιολογείται ποσοστό έως και 15% των υπαλλήλων. Πρόκειται για τη λεγόμενη έκθεση επιμερισμού ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης.
Αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η αξιολόγηση περιλαμβάνονται σε έγγραφο το οποίο εστάλη στις 7 Απριλίου 2014, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς όλα τα υπουργεία , γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Αποκεντρωμένες, Περιφέρειες, Ανεξάρτητες Αρχές και στην Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας Ο.Τ.Α. του Υπουργείου Εσωτερικών.
Μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι οι εκθέσεις αξιολόγησης έτους 2013 δεν θα ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία αποτίμησης των προσόντων των υπαλλήλων για την τυχόν θέση τους σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα.

Με την εγκύκλιο αυτή καλούνται άμεσα οι υπηρεσίες να καταγράψουν το προσωπικό και να επιμερίσουν τα ποσοστά της κλίμακας βαθμολόγησης για τους υπαλλήλους που υπηρετούν στις διάφορες οργανικές μονάδες.
Μάλιστα, δίνονται υποδείγματα ώστε να διευκολυνθούν οι …υπολογισμοί. Έτσι, για παράδειγμα, σε μια Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης στην οποία υπηρετούν 100 υπάλληλοι τα ποσοστά της κλίμακας βαθμολόγησης (25%, 60% και 15%) κατανέμονται ως εξής: α) 110 Χ 25%=27,5. Άρα, 28 υπάλληλοι - δεδομένου ότι προκύπτει κλάσμα μισής μονάδας στρογγυλοποιείται στον επόμενο ακέραιο - της Γενικής Διεύθυνσης δύνανται να βαθμολογηθούν με βαθμό 9-10,
β) 110 Χ 60% = 66 . Έτσι, 66 υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης δύνανται να βαθμολογηθούν με βαθμό 7-8
γ) 100 Χ 15% =16,5 Επομένως , καθώς στην προκειμένη περίπτωση το κλάσμα της μισής μονάδας δεν λαμβάνεται υπόψη, δεδομένου ότι προσαυξήθηκε το ποσοστό του 25% των υπαλλήλων κατά έναν υπάλληλο, 16 υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης δύνανται να βαθμολογηθούν με βαθμό 1-6.
Το αρμόδιο για την έκδοση απόφασης επιμερισμού ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης, εν προκειμένω ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης,
λαμβάνοντας ιδίως τα προαναφερόμενα κριτήρια και τον ανώτατο αριθμό των υπαλλήλων που δύναται να αξιολογηθεί με κάθε κλίμακα βαθμολογίας, θα εκδώσει
την σχετική απόφαση.
Αντιστοίχως, δίνονται παραδείγματα για τους Προϊσταμένους της Γενικής Διεύθυνσης ανά επίπεδο θέσης ευθύνης (δεν απαιτείται η έκδοση σχετικής απόφασης) αλλά και για οργανικές μονάδες που υπάγονται απευθείας σε Υπουργό και υπηρετούντες υπάλληλοι σε Γραφείο Υπουργού.

Με βάση τις μεταβατικές Διατάξεις του ν. 4250/2014 (τροποποίηση ΠΔ 318/1992«Αξιολόγηση των ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών - πλην των εκπαιδευτικών λειτουργών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου») τίθενται αποκλειστικές προθεσμίες εντός των οποίων οφείλουν να έχουν συνταχθεί οι εκθέσεις αξιολόγησης του έτους 2013 για τους δημόσιους υπαλλήλους. Ειδικότερα, με βάση ότι ο σχετικός νόμος δημοσιεύτηκε στις 26/3/2014, οι προθεσμίες διαμορφώνονται ως εξής:
-Έως 28/4/2014 έκδοση της απόφασης επιμερισμού ποσοστών
-Έως 13/5/2014 Σύνταξη της έκθεσης από τον αξιολογούμενο
-Έως 28/5/2014 Σύνταξη της εισήγησης από τον εισηγητή
-Έως 30/6/2014 Σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης από τον αξιολογητή
Οι εκθέσεις αξιολόγησης έτους 2013 που έχουν ήδη συνταχθεί επανασυντάσσονται .
Κατ' εξαίρεση, δεν επηρεάζεται το κύρος των εκθέσεων, οι οποίες έχουν ήδη συνταχθεί και ολοκληρωθεί κατά τη δημοσίευση του ν.4250/2014, από τους αξιολογητές , εφόσον αυτός ήταν ο τελικός αξιολογητής, εφόσον παραμένει να λογίζεται ως τέτοιος και με τις νέες διατάξεις.
Στην περίπτωση αυτή και μόνο, οι υπάλληλοι, των οποίων το κύρος των εκθέσεων αξιολόγησης δεν θίγεται, δεν θα συμπεριληφθούν στη σχετική απόφαση επιμερισμού των ποσοστών.

Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα που παρατίθενται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για έκθεση αξιολόγησης προ της δημοσίευσης του ν. 4250/2014:
α)έκθεση αξιολόγησης υπαλλήλου τοποθετημένου σε Τμήμα, ο οποίος όφειλε να αξιολογηθεί από τον Προϊστάμενο Τμήματος (α΄ αξιολογητής) και από τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης (β΄ αξιολογητής). Η έκθεσή του υπαλλήλου που έχει συνταχθεί από τον α΄ αξιολογητή λόγω του ότι αυτός απολύθηκε αυτοδικαίως στις 31.12.2013, ενώ ο β΄ αξιολογητής υπηρετεί ακόμα, επανασυντάσσεται.
β) έκθεση αξιολόγησης υπαλλήλου τοποθετημένου σε Διεύθυνση, ο οποίος όφειλε να αξιολογηθεί από τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης και μόνο (τελικός αξιολογητής ). Το κύρος της έκθεσης αξιολόγησης δεν θίγεται εφόσον έχει συνταχθεί από τον τελικό αξιολογητή λόγω του ότι αυτός απολύθηκε αυτοδικαίως στις 31.12.2013. Η έκθεσή του δεν επανασυντάσσεται ούτε συμπεριλαμβάνεται ο υπάλληλος αυτός στην κατάσταση και στην οικεία απόφαση επιμερισμού ποσοστών.

1 σχόλιο

  1. Άντε πρόβατο, μππεεεεεεε...

    3 μήνες πριν τις εκλογές σου πετάνε το Ποτάμι, ως δόλωμα για να κρατηθούν στην εξουσία με τις πλάτες κάποιων... Σου πέταξαν και το άλλο αγκίστρι, την Ελιά,να νομίσεις ότι άλλαξαν. Τυχαίο ; Όχι, ξέρουν σε ποιους απευθύνονται !

    2 μήνες πριν τις εκλογές μοιράζουν ευρώ, 3 ευρώ την ημέρα ανά οικογένεια. Ξέρουν ότι τα ψάρια και τα πρόβατα θα τσιμπήσουν πάλι, θα ξεγελαστούν και θα ψηφίσουν τα ίδια και τα ίδια σκ...., που μας χρεοκόπησαν με την πολιτική τους από το 1981 και μετά. Τυχαίο ; Όχι, ξέρουν σε τι ψηφοφόρους απευθύνονται. Θα πέσεις πάλι στη παγίδα, θα τους ψηφίσεις ( ΝΔ, Ελιά, Ποτάμι και τη σάρα και τη μάρα και το κακό συναπάντημα των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών τους ) και στις 26 Μαϊου θα αρχίσει νέο "πήδημα" σε φόρους, χαράτσια ακόμα και στον αέρα και περικοπές. Τυχαίο ; Ξέρουν σε ποιους απευθύνονται. Ξέρουν ότι πολλοί είναι μαριονέτες των διαπλεκομένων.

    Και τώρα σου έριξαν το τελευταίο δόλωμα ( αν δεν τσίμπησες από τα άλλα ) Βγήκες στις αγορές με επιτόκιο 5% !!! Τρέχα, βόδι, να πανηγυρίσεις την επιτυχία που θα πληρώνουν τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου ! ΝΔ, Ελιά- Πασόκ, Ποτάμι δουλεύουν καλά για τους τοκογλύφους και τους κερδοσκόπους. Για σένα, για τα παιδιά σου, για τα εγγόνια υπάρχουν μισθοί και συντάξεις πείνας, ανεργία, μετανάστευση, γενόσημα Ινδίας, ελλιπής περίθαλψη και παιδεία, απολύσεις, εργασιακός Μεσαίωνας, περικοπές σε εφάπαξ, φόροι στα ακίνητα και στη περιουσία σου ( και μετά τις κάλπες θα σου φάνε και τις καταθέσεις ), μέχρι να τα ξεπουλήσεις όλα στο 5% των πολιτικών τζακιών που μας κυβερνά και στους ξένους. Τα παιδιά σου και τα εγγόνια θα είναι δουλοπάροικοι της Γερμανίας, γι'αυτό θέλουν δικούς "ευρωβολευτές" στις εκλογές, όχι κομμάτων που θα φωνάζουν και θα διεκδικούν.

    Το δίχτυ, το αγκίστρι και το δόλωμα είναι έτοιμα για να σε ξαναπιάσουν και να τους ξαναψηφίσεις, και μετά θα συνεχίσουν τον καθημερινό "βιασμό" σε μειώσεις μισθών, συντάξεων, με φόρους και χαράτσια, θα σου πάρουν και τα σώβρακα. Πρώτα θα τους ψηφίσεις ΝΔ, Ελιά, Ποτάμι και Δημάρ ( ή τους υποψήφιους τους, επίσημους ή ψευτοανεξάρτητους σε δήμους και περιφέρειες ) και μετά, όπως συνέβει και στις προηγούμενες εκλογές θα σε ξεπαστρέψουν, θα σε καθαρίσουν στεγνά για χατίρι των τοκογλύφων, κερδοσκόπων. Ραγιάδες μας θεωρούν, κορόιδα μας θεωρούν, βόδια μας θεωρούν.

    Όχι αποχή, όχι λευκό, όχι άκυρο, καμία ψήφος σε ΝΔ, Ελιά, Ποτάμι, Δημάρ και σε υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες που στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ελιά, Δράση και όλους όσους, άμεσα ή έμμεσα, συνετέλεσαν στην φτωχοποίηση του 85% των Ελλήνων. Άνεργοι,μισθωτοί, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, συνταξιούχοι, νέοι μαυρίστε τους στις κάλπες. Αποδείξτε ότι δεν είμαστε πιόνια τους, ότι δεν μπορούν τα πολιτικά τζάκια να μας δουλεύουν συνεχώς και να μας εκμεταλλεύονται. 4 χρόνια που υποφέρουμε, αυτοί συνεχίζουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια παντεσπάνι και να μην έχουν στερηθεί τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση