GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η καινοτομία βασικός πυλώνας της νέας ελληνικής οικονομίας»

Υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη συνεδρίασε σήμερα το Συμβούλιο Καινοτομίας. Αμέσως μ...


Υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη συνεδρίασε σήμερα το Συμβούλιο Καινοτομίας.
Αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε τα εξής:
«Την προηγούμενη εβδομάδα, στην επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα, θα έλεγα πως την παράσταση «έκλεψε» η συνάντησή της με τις νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις. Γιατί εκεί φάνηκε πως υπάρχει και η δυναμική Ελλάδα, η Ελλάδα που δεν το βάζει κάτω, το παλεύει και νικάει.
Αυτή την Ελλάδα θέλουμε να στηρίξουμε με τη στρατηγική για την καινοτομία. Στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εισήγηση που λάβαμε από τον Ισραηλινό Οργανισμό YOZMA, βάσει μιας συμβάσεως που είχαμε νωρίτερα υπογράψει. Αυτή η στρατηγική συζητήθηκε σήμερα στο Συμβούλιο Καινοτομίας. Έχει πέντε άξονες:
Πρώτον, την ενίσχυση του θεσμού του Venture Capital.
Δεύτερον, την θεσμοθέτηση στην Ελλάδα αυτού που λέγεται στα αγγλικά «Chief Technology Officer», ενός συντονιστή για θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας σε κεντρικό επίπεδο.
Τρίτον, τη δημιουργία και στελέχωση γραφείων μεταφοράς τεχνογνωσίας στα πανεπιστήμια και στα ερευνητικά κέντρα, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να διευκολυνθεί η σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή.
Τέταρτον, την προώθηση των λεγόμενων «θερμοκοιτίδων» επιχειρήσεων, προκειμένου να στηριχθεί στην πράξη η νεανική και νεοφυής επιχειρηματικότητα, πράγμα που θα γίνει από το νέο ΕΣΠΑ.
Και επίσης, παροχή κινήτρων για να υπάρξει και στην Ελλάδα, το σύστημα αυτό που είναι γνωστό διεθνώς ως «Επιχειρηματικοί Άγγελοι», (Business Angels) που είναι ένας θεσμός που στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα.
Προχωρούμε προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί θεωρούμε την καινοτομία βασικό πυλώνα της νέας ελληνικής οικονομίας. Της οικονομίας που θα αναγεννηθεί μέσα από τα προβλήματα της κρίσης.
Αυτός είναι και ο λόγος που με κατεύθυνση του ίδιου του Πρωθυπουργού στο καινούργιο ΕΣΠΑ θα διπλασιαστούν τα κονδύλια που θα διατεθούν για την καινοτομία από το 4% του συνολικού προϋπολογισμού που ήταν μέχρι σήμερα, στο 8%».
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. Ναι ρε.. θα καινοτομούμε από δω και στο εξής για να πληρώνουμε φόρους στο άθλιο προτεκτοράτο..και στους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

    μη φάτε έχει γλαρόσουπα.

    τη μαγείρεψε ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση