GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δωρεάν φρούτα σε σχολεία της Ελλάδας

Στο δεύτερο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρ...



Στο δεύτερο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, στο  πλαίσιο του προγράμματος δωρεάν διανομής φρούτων και φρουτοσαλάτας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τη φετινή χρονιά σύμφωνα με την εκ περιτροπής διανομή, πραγματοποιείται σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Πέρυσι, υλοποιήθηκε αντίστοιχα μόνο σε σχολεία της Περιφέρειας.

Το πρόγραμμα , όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσαυτάρης, υλοποιείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς σε περίπου 1.500 σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με τα προϊόντα να μοιράζονται σε σχεδόν 300.000 μαθητές. Στόχος τόσο αυτού του προγράμματος, όσο κι εκείνου διανομής γάλακτος στα σχολεία, είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με τα εξαιρετικής ποιότητας τρόφιμα του τόπου τους και την υγιεινή διατροφή, επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός ο οποίος ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του υπουργείου, τους δασκάλους και τις σχολικές επιτροπές για την συμβολή τους στην υλοποίηση του προγράμματος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, διανέμονται μήλα και πορτοκάλια ολοκληρωμένης διαχείρισης και φρουτοσαλάτα, η οποία περιλαμβάνει ροδάκινο, αχλάδι, βερίκοκο και φυσικό χυμό σταφυλιού. Σε κάθε μαθητή διανέμονται σε πέντε δόσεις, συνολικά 10 φρουτοσαλάτες, 22 πορτοκάλια και 22 μήλα. Η διανομή πορτοκαλιών έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό 15%, της φρουτοσαλάτας σε ποσοστό 40%, ενώ η διανομή μήλων ξεκίνησε σήμερα.

Επίσης, σε κάθε μαθητή δίνεται και ένα τετράδιο, το οποίο φέρει το σχέδιο αφίσας και λογότυπου του προωθητικού κειμένου του προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης των φρούτων που ετοίμασαν δημοτικά σχολεία της Μήλου και της Σάμου, τα οποία βραβεύτηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση