GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο σκύλος μας αγαπάει πραγματικά

Το σώμα μας απελευθερώνει την ορμόνη ωκυτοκίνη (γνωστή ως «ορμόνη της αγάπης») σε υψηλές συγκεντρώσεις στη διάρκεια διαφόρων θετικών...


Το σώμα μας απελευθερώνει την ορμόνη ωκυτοκίνη (γνωστή ως «ορμόνη της αγάπης») σε υψηλές συγκεντρώσεις στη διάρκεια διαφόρων θετικών εμπειριών, όπως για παράδειγμα όταν ερωτευόμαστε, όταν βιώνουμε οργασμό, στη διάρκεια του τοκετού και στο θηλασμό.
Πειράματα, όμως, που πραγματοποίησε ο καθηγητής από το Πανεπιστήμιο Claremont Graduate στην Καλιφόρνια, Paul Zak, έδειξε ότι και τα εξημερωμένα ζώα (π.χ. οι σκύλοι) αγαπούν πραγματικά τους ιδιοκτήτες τους. Όπως εξηγεί ο καθηγητής, τα κατοικίδια παρουσιάζουν εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα ωκυτοκίνης στο σώμα τους, φτάνοντας σε επίπεδα παρόμοια με τους ανθρώπους.
Εντύπωση, ακόμα, προκαλούν δύο ακόμα ευρήματα. Πρώτων, διαφορετικά ζώα προκαλούν διαφορετικές αντιδράσεις, με τους σκύλους να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, καθώς πάντα θα αγαπούν τους ιδιοκτήτες τους. Δεύτερον, κάποιοι άνθρωποι απλώς δεν αγαπούν τα ζώα, γεγονός που φαίνεται από τη μικρή αύξηση της ορμόνης στο αίμα τους.
Πηγή: vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση