GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπέρ του φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών Γαλλία και Γερμανία

Κοινός στόχος, όπως επανέλαβαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας, είναι η εφαρμογή, τουλάχιστον ενό...

Κοινός στόχος, όπως επανέλαβαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας, είναι η εφαρμογή, τουλάχιστον ενός «πρώτου σταδίου» ενός φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και μάλιστα πριν από το τέλος της τρέχουσας θητείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ένα πρώτο βήμα στο φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών ήδη απ” αυτό το Ευρωκοινοβούλιο», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Μισέλ Σαπέν στο Βερολίνο. Οι επόμενες Ευρωεκλογές θα διεξαχθούν στα τέλη Μαΐου.

Ο Σαπέν, μιλώντας για την «ανάγκη» να θεσπιστεί αυτός ο φόρος, εξέφρασε την ευχή ότι η ΕΕ θα καταφέρει «να θέσει σε εφαρμογή ένα πρώτο πακέτο μέτρων» πριν από τις Ευρωεκλογές και στη συνέχεια «ένα δεύτερο κομμάτι», όπως είχαν υποσχεθεί το Φεβρουάριο ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ένδεκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία, με στόχο να θεσπιστεί ένας τέτοιος φόρος προχωρούν με βήμα σημειωτόν εδώ και πολλούς μήνες, μπροστά στις πολύ έντονες πιέσεις από τους χρηματοπιστωτικούς κύκλους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αν οι διαπραγματεύσεις ευοδωθούν, ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε δύο χρόνους, στην αρχή μόνο για μια περιορισμένη ομάδα χρηματοπιστωτικών τοποθετήσεων, μεταξύ των οποίων οι μετοχές, και στη συνέχεια με ευρύτερο τρόπο.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση