GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Επιτάφιος στον Ναό της Παναγίας της Μηλιώτισσας

Του Κυριάκου Διαμαντόπουλου. Πένθιμη ημέρα ξημέρωσε για την Χριστιανοσύνη, Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και πονάει όλη η κτίση το ...



Του Κυριάκου Διαμαντόπουλου.

Πένθιμη ημέρα ξημέρωσε για την Χριστιανοσύνη, Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και πονάει όλη η κτίση το θάνατο του Αθανάτου.
Σήμερα ακόμα και τα πετινά του ουρανού, θλίβονται και ούτε καν κελαηδούν, κλαίνε και αυτά βουβά συμμετέχοντας στο πένθος της Εκκλησίας.

Ο Χριστός, περίπου την ενάτη ώρα, αφού έβγαλε πρώτα φωνή μεγάλη, είπε: «Τετέλεσται»!

Αυτό ήταν!
Αυτό ήταν το δώρο του ανθρώπου στον Κτίστη και Δημιουργό του... ο θάνατος!
Ήρθε και έζησε ως απλός άνθρωπος δίπλα σε κοινούς ανθρώπους, δίδαξε το Θέλημά Του, έδειξε το Φως, μα πάνω απ' όλα μας δίδαξε την Αγάπη... την αληθινή Αγάπη!

Αλλά οι άνθρωποι, τι έκαναν για Αυτόν;
Ακόμα και νεκρός ο Χριστός πάνω στο Σταυρό, λογχίζεται στην ακήρατη πλευρά Του, για να σιγουρευτεί ο άνθρωπος ότι ο "βλάσφημος" και "αμαρτωλός", για αυτόν, Ιησούς, επιτέλους πέθανε... για να τρέξει απ’ αυτή αίμα και νερό.
Κατά τη δύση του ηλίου, ήρθε ο Ιωσήφ από Αριμαθείας και ο Νικόδημος και αποκαθήλωσαν από το Σταυρό το Πανάγιο σώμα του Δεσπότη Χριστού, το αρωμάτισαν, το τύλιξαν σε καθαρό σεντόνι και αφού το κηδεύσαν σε καινούργιο τάφο, κύλησαν στην είσοδό του ένα μεγάλο λίθο.
Αυτός ο καινούργιος τάφος, είναι ο Επιτάφιος, που χθες βράδυ στολίστηκε σε όλους τους Ορθόδοξους Ναούς με τα πιο όμορφα λουλούδια, για να υποδεχτεί σήμερα το άψυχο και Πανάγιο σώμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Εξαιρετικής και ξεχωριστής ομορφιάς, είναι και ο Επιτάφιος στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου, ή αλλιώς στη Παναγία τη Μηλιώτισσα, στη Μηλιά Αλμωπίας στο Ν.Πέλλας.
Από αργά χθες το βράδυ, μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι κυρίες του χωριού στόλιζαν τον Επιτάφιο του Ναού, σιγοψιθυρίζοντας μοιρολόγια για τον Θάνατο της Ζωής!

Δείτε τον Επιτάφιο του Ναού, που είναι πραγματικά αριστούργημα...
agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση