GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις Σέρρες ο Απ. Τζιτζικώστας

“Επιτακτική κρίνεται η ανάγκη να διορθωθούν οι ρυθμίσεις για τους ΟΤΑ και το πλαίσιο των προστίμων”, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κε...



“Επιτακτική κρίνεται η ανάγκη να διορθωθούν οι ρυθμίσεις για τους ΟΤΑ και το πλαίσιο των προστίμων”, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της “Αλληλεγγύης” Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της
συνάντησης που είχε αργά χτες το βράδυ στις Σέρρες με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών της περιοχής επισήμανε πως «είμαστε δίπλα σας και θα πράξουμε ότι είναι απαραίτητο για τη στήριξη του κλάδου, προκειμένου να απαλειφθούν οι προβλεπόμενες διατάξεις, οι οποίες σχετίζονται με την αύξηση στο 100% των προστίμων».

Ο κ. Τζιτζικώστας συμπλήρωσε μάλιστα πως “οι προσαυξήσεις αφορούν όχι μόνον όλους τους επαγγελματίες, αλλά και τους απλούς πολίτες και θα πρέπει να τροποποιηθούν οι διατάξεις, ώστε το πρόστιμο να παραμείνει στο αρχικό κεφάλαιο και μάλιστα με ανάλογη ευνοϊκότερη ρύθμιση των δόσεων καταβολής, προκειμένου να μπορέσει να εισπραχθεί. Με την ισχύουσα νομοθεσία και τα πρόστιμα γίνονται δυσβάσταχτα για πολίτες κι επαγγελματίες και το κράτος χάνει έσοδα, αφού οι υπόλογοι αδυνατούν να ανταποκριθούν και να τα πληρώσουν”.

Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης παρέστη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και επισήμανε τόσο στον Δήμαρχο όσο και τους Δημοτικούς Συμβούλους πως «με το νέο ΕΣΠΑ μας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία για να υλοποιήσουμε ουσιαστικά έργα υποδομής, που να εντάσσονται σε έναν ενιαίο σχεδιασμό». Ο κ. Τζιτζικώστας χαιρετίζοντας τις εργασίες ημερίδας του Επιμελητηρίου Σερρών για τον αγροτικό τομέα επέμενε στην ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα. «Για μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την “Αλληλεγγύη” το βασικό μοντέλο που έχουμε αποφασίσει να υποστηρίξουμε είναι το “Παράγω κι Εξάγω”. Πρέπει να ενισχύσουμε το Καλάθι των Αγροτικών Προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας. Ένα τέτοιο δείγμα της προσπάθειας είναι και το νέο μας Προεκλογικό Κέντρο που λειτουργούμε πλέον ως «Αλληλεγγύη» στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και στο οποίο εκτίθενται προϊόντα της μακεδονικής γης». Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε πως αυτό γίνεται γιατί «Για εμάς στην Αλληλεγγύη οι εκλογές πρέπει να είναι μια διαδικασία χρήσιμη για τους πολίτες κι όχι μόνο για τους υποψηφίους». Επίσης, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι αύριο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη η πρώτη συνάντηση νέων αγροτών από όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο κοινών δράσεων για τον αγροτικό κόσμο σε όλη την Μακεδονία.

Ο Περιφερειάρχης είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί και με τη νέα διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου των Σερρών ευχόμενος καλή θητεία στους εκλεγμένους, τόνισε την ανάγκη να στηριχτεί το «επιχειρείν» και το εμπόριο και σημείωσε πως οι πρόεδροι των αντίστοιχων Εμπορικών Συλλόγων της Θεσσαλονίκης και της Πιερίας είναι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με την «Αλληλεγγύη», γεγονός που αποδεικνύει πως και οι άνθρωποι της αγοράς και των επιχειρήσεων εμπιστεύονται το συνδυασμό της «Αλληλεγγύης».

Η περιοδεία του κ. Τζιτζικώστα στις Σέρρες συνεχίζεται με επίσκεψή του στο Εργατικό Κέντρο Σερρών. Σε όλη την περιοδεία του ο κ. Τζιτζικώστας συνοδεύεται από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γ. Μωυσιάδη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Θ. Μασλαρινό, στελέχη και υποστηρικτές της «Αλληλεγγύης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση