GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ήταν λάθος η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ»

Λίγες ημέρες έπειτα από τη δήλωση του πώς οι Έλληνες έπρεπε να αφεθούν στην τύχη τους και ότι οι πιστωτές της Ελλάδας δεν θα πάρουν ...


Λίγες ημέρες έπειτα από τη δήλωση του πώς οι Έλληνες έπρεπε να αφεθούν στην τύχη τους και ότι οι πιστωτές της Ελλάδας δεν θα πάρουν ποτέ πίσω τα χρήματά τους, ο Τόμας Μάγερ υποστηρίζει πως ήταν λάθος η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ.
Η μεγάλη ύφεση έχει προφανώς παρέλθει, αλλά η ανάπτυξη θα παραμείνει εξαιρετικά ανίσχυρη ώστε να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του χρέους και να μειωθεί η ανεργία. Αυτό το γνωρίζουν ακόμη και η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε. Δεν αλλάζει όμως η απόφαση της κ. Μέρκελ ότι καμία χώρα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη. Υποστηρίζει τον κ. Σαμαρά επειδή κι εκείνος την βοηθά να εφαρμόσει αυτήν την πολιτική», δήλωσε στην «Καθημερινή» ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι «είναι λάθος να θεωρείται μη αναστρέψιμη η συμμετοχή στην ΟΝΕ». «Με δεδομένο ότι δεν έχουμε ένα ευρωπαϊκό ομόσπονδο κράτος, εναπόκειται στα εθνικά κράτη η διαχείριση της κυριαρχίας τους. Εκείνα μπορούν να εκχωρήσουν μέρος της κυριαρχίας αυτής στην Ε.Ε., αλλά και το αντίθετο. Όποιος διαπιστώνει ότι απεδέχθη εκχώρηση της νομισματικής κυριαρχίας, θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να την ανακτήσει. Κατά τη γνώμη μου αποδείχθηκε πως ήταν λάθος για την Ελλάδα να ενταχθεί στο ευρώ. Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα να διορθώσει το λάθος. Το παράδειγμα άλλων χωρών δείχνει ότι είναι εξαιρετικά ικανοποιητική η ζωή εκτός Ευρωζώνης», συμπλήρωσε.
Υπογράμμισε δε, ότι η «Ελλάδα όμως θα παραμείνει εξαρτημένη από τη βοήθεια των εταίρων της στην Ευρωζώνη και την ΕΚΤ. Η επιθυμία της κυβέρνησης για περαιτέρω ελαφρύνσεις του χρέους, την οποία φαίνεται ότι θα ικανοποιήσει τελικά το Eurogroup, αποδεικνύει ακριβώς αυτό.»
Σύμφωνα με τον κ. Μάγερ, «πολλοί πλούσιοι Ελληνες ευνοήθηκαν από τα πρώτα χρόνια της οικονομικής άνθησης εντός της Ευρωζώνης και μόλις άρχισε η κρίση μετέφεραν την περιουσία τους σε ασφαλή καταφύγια. Είναι πικρό να πληρώνουν στο τέλος τον λογαριασμό εκείνοι που δεν προσεκλήθησαν καν στο πάρτι.»
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση