GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γ. Κώτσηρας: «Νέα ματιά για την Ευρώπη»

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, δικηγόρος Γιώργος Κώτσηρας, επισημαίνει σε άρθρο του για την Ευρώπη και τις επικείμενες ευρωεκλο...


Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, δικηγόρος Γιώργος Κώτσηρας, επισημαίνει σε άρθρο του για την Ευρώπη και τις επικείμενες ευρωεκλογές:
«Είναι περιττό να επαναλάβουμε ότι η βαθιά κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια έχει πλήξει καίρια τη νέα γενιά. Μια γενιά καταρτισμένη ίσως όσο καμία προηγούμενη που είδε όμως τις προσδοκίες της να διαψεύδονται και τα δεδομένα της να κλονίζονται, ακριβώς το χρόνο εισόδου της στην παραγωγική διαδικασία. Μια γενιά χωρίς καμία ευθύνη για το παρελθόν, αλλά με πολλές ευθύνες για το μέλλον.
Το πώς εκδηλώνεται ειδικότερα αυτή η δυσμενής πραγματικότητα το γνωρίζουμε δυστυχώς από τη βιωματική μας εμπειρία. Ανεργία, ιδιαίτερα υψηλή στις μικρότερες ηλικίες, έλλειψη επιχειρηματικών κινήτρων, ισχνά κονδύλια για την έρευνα, την καινοτομία και την παραγωγική ανάπτυξη. Νέοι άνθρωποι εγκλωβισμένοι στις δομές μιας αντιπαραγωγικής οικονομίας, αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό. Αθρόα εκροή ανθρώπινου δυναμικού με επιπτώσεις όχι μόνο αντιαναπτυξιακές, αλλά και βαθιά κοινωνικές.
Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, η προσπάθεια να αναβιώσει το όραμα της ενωμένης Ευρώπης στο πιο ζωντανό κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού φαντάζει ανεδαφική. Ίσως γιατί, με ευθύνη και των εγχώριων ελίτ, η Ευρώπη ταυτίστηκε εσφαλμένα με πολιτικές ύφεσης και υποαπασχόλησης, τη στιγμή που αποτελούσε τη μόνη αξιόπιστη δεξαμενή άντλησης πόρων, τεχνογνωσίας και εν γένει αναπτυξιακών λύσεων.
Η μεγάλη πρόκληση είναι όμως να υπερβούμε τις απλές διαπιστώσεις και να βρούμε λύσεις. Απτές, μετρήσιμες και εφαρμόσιμες, προσαρμοσμένες πάντοτε στην τιτάνια προσπάθεια δημοσιονομικού εξορθολογισμού της χώρας και στη θεσμική αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι μια πρώτη ευκαιρία. Όχι μόνο για να ενισχύσουμε τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και για να μεταγγίσουμε τις αγωνίες της νέας γενιάς στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Να εργαστούμε σκληρά για τα συμφέροντά της, πάνω σε συγκεκριμένους άξονες:
• Την αύξηση της απορροφητικότητας κονδυλίων του ΕΣΠΑ και την κατεύθυνσή τους στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και απασχόλησης.
• Την παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις για τις προσλήψεις νέων.
• Την αξιοποίηση του νομοθετικού πλαισίου της Ένωσης με εισαγωγή ρητρών προστασίας της νεότητας στα εκδιδόμενα νομοθετήματα.
• Την ενίσχυση των προγραμμάτων διευρωπαϊκής κινητικότητας και ανταλλαγής των νέων σε επίπεδο πανεπιστημιακής και τεχνικής εκπαίδευσης.
Πιστεύουμε βαθιά στο όραμα της Ευρώπης ως χώρου ασφάλειας, δικαιοσύνης και ανάπτυξης. Πιστεύουμε στην Ευρώπη ως ήπειρο του μέλλοντος. Του δικού μας μέλλοντος. Το μόνο βέβαιο είναι όμως ότι χρειάζεται να αναβαπτίσουμε το όραμα μέσα από έργο με ευδιάκριτα αποτελέσματα.»
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση