GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολύνεκρη πυρκαγιά στη Χιλή

Σε 11 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε τμήματα του λιμανιού Βαλπαραΐσο της Χιλής, ανακοίν...

Σε 11 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε τμήματα του λιμανιού Βαλπαραΐσο της Χιλής, ανακοίνωσε η αστυνομία.

"Μέχρι αυτή τη στιγμή, υπάρχουν έντεκα νεκροί από την πυρκαγιά, μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες", δήλωσε πηγή της αστυνομίας στον ραδιοσταθμό Cooperativa.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν περισσότερα από 1.000 σπίτια και τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Το Βαλπαραΐσο είναι ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια της χώρας και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Σαντιάγο. Η ιστορική συνοικία του Βαλπαραΐσο περιελήφθη από την UNESCO στην Παγκόσμια Κληρονομιά της Ανθρωπότητας το 2003.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ στην Πολβόρα, στην περιφέρεια του Βαλπαραΐσο, καταστρέφοντας 150 στρέμματα με ευκάλυπτους, βοσκοτόπια και θάμνους, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (ONEMI). Στη συνέχεια επεκτάθηκε σε περισσότερους από 40 λόφους που δεσπόζουν της πόλης.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση