GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου για τα συστήματα δημόσιας Υγείας

Στην ατζέντα της άτυπης συνόδου των υπουργών Υγείας της ΕΕ στο Ζάππειο, αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός, Άδ. Γεωργιάδης, μετά από συν...


Στην ατζέντα της άτυπης συνόδου των υπουργών Υγείας της ΕΕ στο Ζάππειο, αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός, Άδ. Γεωργιάδης, μετά από συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του, Φίλιππο Πατσαλή.
Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, η ατζέντα της συνόδου ξεκινά με το e-health στο γεύμα εργασίας και συνεχίζεται με το κομμάτι της μετανάστευσης και της επίπτωσης του φαινομένου στα δημόσια συστήματα υγείας, καθώς και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα εθνικά συστήματα.
«Φυσικά μπορεί να αναφερθούν και άλλα θέματα της επικαιρότητας. Μπορεί να γίνει αναφορά στο MERS, στην κρίση η οποία προέκυψε. Ήταν μία νέα πρόκληση αυτών των ημερών και αυτής της εποχής» τόνισε.
Όσον αφορά τη συνάντηση με τον κ. Πατσαλή, ο υπουργός Υγείας σημείωσε:
«Η Ελλάδα και η Κύπρος αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις αυτή την περίοδο, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Μπορούμε και οι δύο να εφαρμόσουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στα δικά μας εθνικά συστήματα υγείας, έτσι ώστε να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο που είναι καλύτερες υπηρεσίες υγείας με λιγότερα χρήματα.
Νομίζω ότι εγκαινιάσαμε μία πολύ καλή, μεταξύ μας, επικοινωνία, για να προχωρήσει αυτή η συνεργασία».
Εξάλλου, ο κ. Πατσαλής υπογράμμισε:
«Η Κύπρος και η Ελλάδα είναι κάτω από το μνημόνιο συναντίληψης με την τρόικα και έχουν πολλές κοινές υποχρεώσεις.
Ήταν μία ευκαιρία να συζητήσουμε τις υποχρεώσεις, τις οποίες και οι δύο χώρες έχουν και τη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας.
Τη μεταρρύθμιση των νοσοκομείων, την αυτονόμηση των νοσοκομείων και άλλες απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον τομέα της υγείας. Έχουμε συζητήσει θέματα τα οποία μάς απασχολούν γύρω από αυτό το θέμα.
Έχουμε δημιουργήσει ένα στενό κανάλι επικοινωνίας, ούτως ώστε να μπορούμε να ανταλλάζουμε εμπειρίες γύρω από αυτά τα θέματα».
«Συζητήσαμε, επίσης, διμερή θέματα που αφορούν την παραπομπή ασθενών από την Κύπρο στην Ελλάδα. Για τις ανάγκες που έχει η Κύπρος στον τομέα της υγείας και πρέπει να εξυπηρετούνται εκτός Κύπρου. Είναι πρόθεσή μας να παίρνουμε αυτές τις υπηρεσίες από την Ελλάδα» πρόσθεσε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Ετοιμαστείτε ΤΩΡΑ να υποστείτε τα δικά σας δεινά {ΤΟ ΚΛΙΣΈ με το αίμα του Ελληνικού ΛΆΟΥ τελείωσε} τώρα θα αρχίσει το ΚΛΙΣΈ με το αίμα του Ελληνα πολιτικού...

    Όταν κανείς συνειδητοποιεί ότι αυτή η ζωή δεν αξίζει, είτε αυτοκτονεί είτε ταξιδεύει, εγώ αν είχα χρήματα θα ταξίδευα..Όταν έχουμε χάσει τα πάντα, ακόμα και την ελπίδα, η ζωή γίνεται ατίμωση και ο θάνατος καθήκον.

    Όταν ένας πολιτισμός βρίσκεται στα τελευταία του, φωνάζουν τους παπάδες..... αυτό καταφέρατε .ετοιμαστείτε...

    Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει πραγματική ζωή για κάποιον που δουλεύει δώδεκα ώρες την ημέρα χωρίς να ξέρει γιατί δουλεύει.

    Η άμυνα τους στο ιντερνέτ ΤΕΛΕΊΩΣΕ ηρεμούσε πολλούς Ανθρώπους ,έγραφαν και ξεθύμαιναν πολλοί όμως τώρα λένε αν δεν έχεις να χάσεις ΤΊΠΟΤΑ--- ΤΌΤΕ ΧΑΣΈ ΤΗΝ ΖΩΉ ΣΟΥ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΠΑΙΡΝΌΝΤΑΣ ΜΑΖΊ ΣΟΥ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΣΟΥΣ ΚΑΙ ΡΗΓΑΔΕΣ,ΜΠΟΥΜΠΟΎΚΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΟΎΝ..

    Θα πρέπει να συγχωρούμε όσους μπορούν να τους τιμωρούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση