GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τέλος στην αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων από τον ΔΟΑ-ΤΑΠ

Χωρίς τον ΔΟΑ-ΤΑΠ θα γίνεται πλέον η αναγνώριση των πτυχίων για τους απόφοιτους των ελληνικών κολεγίων, που συνεργάζονται με ξέ...



Χωρίς τον ΔΟΑ-ΤΑΠ θα γίνεται πλέον η αναγνώριση των πτυχίων για τους απόφοιτους των ελληνικών κολεγίων, που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια, σύμφωνα με τροποποίηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου.

Η αλλαγή έγινε με τους δικηγόρους, προκειμένου να εναρμονιστεί η ελληνική νομοθεσία με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Έτσι λοιπόν οι απόφοιτοι νομικών σχολών ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και των συνεργαζόμενων με αυτά κολεγίων, θα εγγράφονται πλέον στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας με την ίδια διαδικασία που ισχύει και για τους πτυχιούχους ελληνικών νομικών σχολών, δηλαδή με απλή προσκόμιση του πτυχίου και χωρίς την αναγνώριση του ΔΟΑΤΑΠ, που έως τώρα ήταν απαραίτητη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η τροποποίηση για τον έλεγχο της επάρκειας των πτυχίων αναμένεται να εφαρμοστεί και σε άλλα επαγγέλματα και επαγγελματικές ενώσεις όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Οικονομικό Επιμελητήριο, ο ιατρικός σύλλογος και ο δικηγορικός Σύλλογος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση