GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κεδίκογλου: «Πολύ σημαντικό βήμα η έξοδος στις διεθνές αγορές»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας στις αγορές υπογράμμισε πως «η υπερκάλυψη ήταν ο...



Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας στις αγορές υπογράμμισε πως «η υπερκάλυψη ήταν οκταπλάσια των αρχικών προσφορών και εξ όσων γνωρίζω, θα αντληθεί ένα ποσό 3 δισ. ευρώ. Δεν θριαμβολογούμε και δεν θεωρούμε ότι έχει τελειώσει τίποτα» και συνέχισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα:
«Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, αλλά συνιστά ένα πολύ σημαντικό βήμα, διότι επανακτάται η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας και επαληθεύεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο η εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία»

Κληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:
«Όλα αυτά τα συνωμοσιολογικά, νισάφι πια! Δεν μπορείς να στήσεις τις αγορές. Διότι αν μπορούσε να γίνει αυτό, η Ουάσινγκτον δεν θα είχε αφήσει να γίνει η Lehman Brothers. Οι συνέπειες δεν είναι μόνο αυτό το ομόλογο. Η ανταπόκριση που βρήκε, ρίχνει πάρα πολύ το κόστος του δανεισμού μας και αν μας στοιχίζει - γιατί ακούσαμε και τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει ότι προτιμά να δανειζόμαστε με όρους Μνημονίου, προτιμά το Μνημόνιο δηλαδή - λίγο παραπάνω, επιλέξαμε καίτοι είναι λίγο ακριβότερο βγαίνοντας στις αγορές, διότι το όφελος από την εξυπηρέτηση του δανεισμού μας είναι της τάξης των 200 εκατ. ευρώ μόνο για το 2014».

Αναφερόμενος στη βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας ο κ. Κεδίκογλου, δήλωσε: «Είναι λόγω timing κακό, αλλά είναι προφανείς οι σκοπιμότητες και οι τρομοκράτες δεν θα πετύχουν το στόχο τους. Οι τρομοκράτες δεν θα πετύχουν το στόχο τους. Η δημοκρατία μας είναι θωρακισμένη και η οικονομία στέκεται όλο και πιο γερά στα πόδια της. Ο στόχος τους μπορεί να ήταν να αμαυρωθεί η εικόνα της χώρας και η σταθερότητα της οικονομίας. Αλλά δεν πέτυχαν το στόχο τους».

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση