GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίντεο: Εντυπωσίασε και φέτος το έθιμο των Χαλκουνιών!

Αναβίωσε και φέτος το έθιμο των χαλκουνιών και πλήθος Αγρινιωτών συγκεντρώθηκε στην πλατεία Δημάδη για να παρακολουθήσουν το μοναδικ...


Αναβίωσε και φέτος το έθιμο των χαλκουνιών και πλήθος Αγρινιωτών συγκεντρώθηκε στην πλατεία Δημάδη για να παρακολουθήσουν το μοναδικό θέαμα, το οποίο αναβιώνει κάθε Μ. Παρασκευή στο Αγρίνιο.
Αν και υπό βροχή οι χαλκουνάδες άναψαν τα χαλκούνια χαρίζοντας για ακόμη μια χρονιά ένα εντυπωσιακό θέαμα στους παρευρισκόμενους, κάνοντας την νύχτα μέρα στην πλατεία Δημάδη.
Νωρίτερα μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο τη Μεγάλη Παρασκευή η συνάντηση των Επιταφίων των πέντε κεντρικών ενοριών της πόλεως: Αγίου Δημητρίου, Αγίας Τριάδος, Αγίου Χριστοφόρου, Ζωοδόχου Πηγής και Αγίου Γεωργίου. Της τελετής χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς που έψαλε τους επιτάφιους ύμνους.
Στην τελετή παρευρέθησαν οι βουλευτές Θάνος Μωραϊτης, Νίκη Φούντα, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, ο Δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός, η υποψήφια αντιπεριφεριάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Δείτε φωτο:

Πηγή: cityvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση