GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρώτη νίκη για την εθνική γυναικών στο πινγκ-πονγκ

Την πρώτη νίκη της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο σημείωσε το μεσημέρι η εθνική μας ομάδα των γυναικών. Για τη 2η αγωνιστικ...

Την πρώτη νίκη της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο σημείωσε το μεσημέρι η εθνική μας ομάδα των γυναικών. Για τη 2η αγωνιστική του γκρουπ Η της 2ης κατηγορίας (Second Division) κατέβαλλε με 3-0 το Ουζμπεκιστάν και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση στις θέσεις 25-36 της διοργάνωσης και ταυτόχρονη εξασφάλιση της παραμονής. Το εμπόδιο της πρώτης σημερινής αντιπάλου δεν ήταν τόσο χαμηλό, όσο δείχνει το τελικό σκορ, αλλά η ελληνική ομάδα ήταν σαφώς ανώτερη. Αυτό το 3-0 μπορεί να τη βοηθήσει και ψυχολογικά, καθώς μάλιστα η συνέχεια της δράσης στο Tokio Metropolitan Gymnasium έρχεται άμεσα κόντρα στη Σουηδία (αργότερα σήμερα, στις 13:30 ώρα Ελλάδας).

«Δεν ήρθε εύκολα αυτό το 3-0. Φάνηκε και στο τραπέζι πώς ήταν αγώνας, που μπορεί να έφερνε δυσάρεστες εκπλήξεις αν δεν έδειχνες την κατάλληλη προσοχή. Και η αθλήτριά τους, που αγωνίστηκε πρώτη στη σειρά, κρατούσε μπάλα και η δική μου αντίπαλος ήταν αξιόλογη. Δεν ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένες σε όλη τη διάρκεια του ματς, όμως στα κρίσιμα σημεία παίξαμε αυτό που έπρεπε και γι” αυτό φτάσαμε στη ευρεία νίκη», δήλωσε η Αγγελίνα Παπαδάκη.

Στη θέση 1 της ομάδας τοποθετήθηκε και πάλι η Κατερίνα Τόλιου (νούμερο 217 στην παγκόσμια κατάταξη του Απριλίου) και έπαιξε πρώτη, καθώς η Ελλάδα είχε το Α-Β-C στο στήσιμο. Αντιμετώπισε την Όλγα Κιμ, που έχει επίσης αμυντικό στυλ και με σταθερή απόδοση επιβλήθηκε 3-0 σετ. Επέλεξε γενικά να πάει σε «σίγουρο» παιχνίδι και η τακτική τής βγήκε με καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα. Αφού πήρε με διαφορά το 1ο σετ συνάντησε αρκετές δυσκολίες στη συνέχεια, ωστόσο είχε την παραπάνω μπαλιά σε κάθε κρίσιμο πόντο. Αγχώθηκε κάποια στιγμή στο 2ο σετ όταν έχασε τρία καρφιά και τη διαφορά του 7-4, αλλά στην παράταση ήταν ψύχραιμη και πέρασε τις επιθέσεις της. Το 3ο σετ έφτασε στο 9-9 και η Τόλιου επικράτησε κρατώντας μπάλα σε μεγάλο ράλι και κάνοντας επιλεγμένα spin με το forehand.

Δεύτερη στη σειρά αγωνίστηκε η Αγγελίνα Παπαδάκη (Νο 275) και αναμετρήθηκε με την ποιοτικότερη παίκτρια του Ουζμπεκιστάν, τη Ρίμα Γκαφρόνοβα. Ο αγώνας ήταν εκ προοιμίου δύσκολος και αποδείχτηκε και στην πράξη, καθώς κρίθηκε στα πέντε σετ και με οριακή διαφορά! Η αριστερόχειρας αθλήτρια είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Δεν ξεκίνησε καλά και ανέβασε ρυθμό στο 2ο σετ, το οποίο κατέκτησε στην παράταση. Ορισμένα λάθη την επηρέασαν στο 3ο σετ, όμως με την ευκολία, που το έχασε, πήρε το επόμενο στηριζόμενη στο forehand spin. Στο καθοριστικό 5ο σετ μέτρησε φυσικά και η ψυχολογία, η Παπαδάκη είχε την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση και παρά την αρνητική εκκίνηση του 1-4 έφτασε στη νίκη.

Η Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 260) έπαιξε ξανά στη θέση 3 κι εκτός από το να διαμορφώσει το τελικό σκορ υπέρ της εθνικής μας ήθελε πολύ και για τον εαυτό της να συνδυάσει καλή εμφάνιση και νίκη μετά τη μουδιασμένη πρεμιέρα της Δευτέρας. Τέθηκε αντιμέτωπη με την Αϊνούρ Ιμπραγκίμοβα, αθλήτρια με ιδιόμορφο στυλ παιχνιδιού, ήταν όσο καλή χρειαζόταν για να σημειώσει την πρώτη νίκη της στη διοργάνωση και το πέτυχε με 3-0. Η αθλήτρια από το Ουζμπεκιστάν είχε στο backhand κομπίνα-λάστιχο (αντισπίν), έπαιζε γρήγορα και ήταν φυσιολογικό να μπερδέψει σε κάποια σημεία την πρωταθλήτρια Ελλάδας. Η τελευταία όμως, αξιοποίησε την ικανότητά της κυρίως στις κόντρες, ενώ τη βοήθησε και το γεγονός ότι πήρε πολλούς εύκολους πόντους. Έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 3-0 και καταγράφηκε και η πρώτη νίκη για τη Χριστίνα Φίλη σε διεθνή συνάντηση με το ρόλο της προπονήτριας.

Πριν αναφέρουμε αναλυτικά την εξέλιξη του ματς να σημειώσουμε ότι καμία από τις αθλήτριες του Ουζμπεκιστάν δεν αναφέρεται αυτόν τον μήνα στους παγκόσμιους πίνακες αξιολόγησης διότι με το νέο σύστημα η διεθνής ομοσπονδία (I.T.T.F.) βγάζει πιο γρήγορα πλέον αθλητές κι αθλήτριες, που μένουν μήνες χωρίς διεθνή ματς.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Ουζμπεκιστάν 3-0:
Κατερίνα Τόλιου-Όλγα Κιμ 3-0 (11-6, 13-11, 11-9)
Αγγελίνα Παπαδάκη-Ρίμα Γκουφράνοβα 3-2 (7-11, 12-10, 6-11, 11-4, 11-9)
Μαρία Χριστοφοράκη-Αϊνούρ Ιμπραγκίμοβα 3-0 (11-5, 11-9, 11-8)

Στα άλλα δύο ματς της 2ης αγωνιστικής του γκρουπ Η η Σουηδία και η Βραζιλία διπλασίασαν τις νίκες τους. Η Σουηδία έκαμψε με 3-0 τη Σλοβενία και η Βραζιλία με το ίδιο σκορ το Περού.

* Στην ανασκόπηση της πρώτης ημέρας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος από την I.T.T.F. δεσπόζει φυσικά (και με πανηγυρική φωτό) η έκπληξη της εθνικής μας ομάδας των ανδρών εναντίον της Ιαπωνίας. Ο τίτλος είναι πολύ χαρακτηριστικός μάλιστα και λέει: «Η Ελλάδα επέβαλλε τη σιωπή στο πλήθος μέσα στο σπίτι του προκαλώντας αναστάτωση στην οικοδέσποινα Ιαπωνία». Η διεθνής ομοσπονδία υπογραμμίζει στον πρόλογο ότι «οι Ιάπωνες περίμεναν δυνατό ξεκίνημα στο Τόκιο από την εθνική τους ομάδα, αλλά αυτή υπέστη ήττα-σοκ από την Ελλάδα».

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση