GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πίνοντας χωρίς να μεθύσουμε!

Mερικές απλές συμβουλές για να ελέγχετε το αλκοόλ που κυλάει στις φλέβες σας, έτσι ώστε να διασκεδάζετε κάθε βράδυ, να μην χάνε...



Mερικές απλές συμβουλές για να ελέγχετε το αλκοόλ που κυλάει στις φλέβες σας, έτσι ώστε να διασκεδάζετε κάθε βράδυ, να μην χάνετε στιγμή από το κέφι και (κυρίως!) να θυμάστε μέχρι κεραίας τι κάνατε το προηγούμενο βράδυ…

«Οχι» στη μίξη ποτών

Μην ανακατεύεις ποτέ τα ποτά. Αν αποφασίσεις να ξεκινήσεις μ’ ένα ποτό το βράδυ σου, τελείωσέ το με αυτό και μην κάνεις… παρασπονδίες ακόμα κι όταν σου προσφέρουν ποτά δωρεάν. Τρία απλά ποτήρια από διαφορετικά αλκοολούχα ποτά ανακατεύουν χειρότερα το στομάχι απ΄ ό,τι οκτώ (!) του ίδιου είδους.

Γεμάτο στομάχι

Φάε καλάπριν ξεκινήσεις. Η, ακόμα καλύτερα, φάε κάτι ακριβώς πριν πας στο κλαμπ που έχεις υπολογίσει να ξενυχτήσεις. Το στομάχι απορροφά καλύτερα το αλκοόλ όταν είναι γεμάτο και στη διαδικασία της πέψης. Επίσης καλό θα είναι αν η παραμονή σου στο μαγαζί είναι πολύωρη να τσιμπάς κάτι, είτε από αυτά που θα σου φέρουν, είτε κάτι που έχεις στην τσέπη και την τσάντα σου (μπισκοτάκια, κρακεράκια κτλ.).

Συνοδεία νερού!

Μαζί με το ποτό σου ζήτησε να σου δώσουν κι ένα ποτήρι νερό (ή, αν κάθεσαι σε τραπέζι, ζήτα μια ολόκληρη κανάτα για την παρέα). Αν σε τακτά χρονικά διαστήματα αντί θα το ποτό σου ρουφάς μερικές γουλιές νερό αραιώνεις την ποσότητα αλκοόλ στο αίμα σου. Ετσι θα αποφύγεις και τον πειρασμό να… κατεβάσεις μονορούφι το ποτό σου για να ξεδιψάσεις μετά από έναν εξαντλητικό γύρο με χορευτικές φιγούρες. Θα διαπιστώσεις ότι θα διατηρήσεις τη νηφαλιότητά σου για τουλάχιστον διπλάσιο χρονικό διάστημα.

Με την ώρα...

Υπολόγισε πόσα ποτά θα καταναλώσεις ανάλογα με το πόσες ώρες θα διασκεδάσεις. Οσο κρατάς αυτή την αναλογία (π.χ. ένα ποτό ανά μία-δύο ώρες) τόσο πιο νηφάλιο θα σε βρει το τέλος. Αν δεν μπορείς να αντισταθείς στον πειρασμό, δοκίμασε κάτι πιο δραστικό: Πάρε μόνο τα χρήματα που έχεις υπολογίσει να ξοδέψεις και πριν αρχίσει η βραδιά δώσε τα στον άνθρωπο της παρέας σου που εμπιστεύεσαι περισσότερο. Ετσι θα έχεις έναν λόγο παραπάνω (τις τύψεις ότι αν παρεκτραπείς θα αναγκάσεις τον άλλο να πληρώσει) να μην πιεις πιο πολύ.

Μακριά από διαγωνισμούς...

Σε καμία περίπτωση μην κάνεις… διαγωνισμό με φίλους και γνωστούς (ή ακόμα και αγνώστους) για το «ποιος αντέχει πιο πολύ». Ακόμα κι αν αποδεδειγμένα δεν σε ζαλίζει εύκολα το αλκοόλ, δεν είναι ανάγκη να εξερευνάς τα όριά σου. Αλλωστε ο ανθρώπινος οργανισμός εμφανίζεται περισσότερο και λιγότερο ευάλωτος στο αλκοόλ από συγκυρίες, οπότε είναι απίθανο να γνωρίζεις κάθε στιγμή σε ποια ακριβώς κατάσταση βρίσκεσαι.

Με μέτρο τα κεράσματα!

Η γνωριμία με τον μπάρμαν ή τη μπαργούμαν μπορεί να αποδειχτεί χρήσιμη σε πολλές περιπτώσεις, αλλά χρειάζεται… ατσάλινη θέληση για να αντισταθείς στον καταιγισμό δωρεάν ποτών που πιθανότατα θα σου προσφέρει, τις περισσότερες φορές για να «σε πιάσει πελάτη». Μην αρνηθείς το κέρασμα, φυσικά, αλλά αν πρόκειται για ποτό θα επιμείνεις να είναι ένα ακόμα απ’ αυτό που πίνεις ή αν πρόκειται για σφηνάκι να είναι παρόμοιο (ένα σφηνάκι βότκα π.χ. αν πίνεις βότκα). Αν βλέπεις ότι… παρατραβάει το κακό με τα κεράσματα, απλώς σήκωνε το ποτήρι σου, χαιρέτα τον… γενναιόδωρο κι απλά βρέξε τα χείλη σου. Κανείς δεν θα παρεξηγηθεί που δεν το ήπιες.

flowmagazine.gr

1 σχόλιο

  1. ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ, ΠΟΣΟ ΒΟΔΙ, ΠΟΣΟ ΚΤΗΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2014, ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ;;

    ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΝΙΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ!

    ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΑΥΤΑ, ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ - ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!!!

    ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ, ΚΤΗΝΟΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ’ΣΑΙ, ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΙ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ, ΚΤΗΝΟΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ’ΣΑΙ, ΠΟΥ… ΝΑ ΣΕ «ΠΕΙΘΟΥΝ» ΚΙΟΛΑΣ, ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ-ΜΙΣΘΑΡΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ, ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ…

    Η ΑΘΛΙΑ ΑΥΤΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ, ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΑΥΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ, ΟΙ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΙ ΓΥΠΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΕΤΕ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΥΠΑΚΟΥΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΤΟΥΣ, 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ- ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!

    ΠΟΣΟ ΖΩΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΟΤΑΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ 100% ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ;;;

    ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!!

    ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΥΤΕ ΤΟ 20% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ (ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση