GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημήτρης Μάρκος: "Ο Μπεργκ ταιριάζει απόλυτα σ’ αυτό που ήθελε ο Παναθηναϊκός"

Ο σκάουτερ των υποδομών του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μάρκος, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM και τους Μιχάλη Τσώχο, Σωτήρη Κωσταβάρα για:...



Ο σκάουτερ των υποδομών του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μάρκος, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM και τους Μιχάλη Τσώχο, Σωτήρη Κωσταβάρα για:
-το αποτέλεσμα του τελικού: «Για μένα ήταν η φυσιολογική εξέλιξη με βάση την εικόνα των ομάδων σε όλο το πρωτάθλημα. Η ομάδα είναι στηριγμένη σε γερές βάσεις. Ο μόνος ενδοιασμός μου ήταν να μην αντιμετωπίσει διαφορετικά το ματς, από τα υπόλοιπα. Για μένα δεν ήταν έκπληξη, αλλά ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα Ο Παναθηναϊκός έχει σχέδιο και στόχο. Από τον ΠΑΟΚ περιμέναμε να μεταφορτωθεί; Σίγουρα τον τελικό τον ήθελαν και οι δυο ομάδες, αλλά… Η ομάδα έχει μεγάλη προσήλωση στο πλάνο από παίκτες και προπονητές, ακόμη κι όταν δεν είχαμε καλά αποτελέσματα. Γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά. Υπάρχει, επίσης, στήριξη από τη διοίκηση. Στην ομάδα δεν υπήρχε, φέτος κακή πίεση κι αυτό λειτούργησε»

-τον Μάρκους Μπεργκ: «Σίγουρα τέτοιοι ποδοσφαιριστές δίνουν κάτι καλύτερο. Ξέρουμε την ποιότητα, αλλά ως ομάδα ο Παναθηναϊκός, ακόμη και με την απουσία του Μπεργκ, είναι αφοσιωμένος στο πλάνο του. Το έχει δείξει σε πολλά παιχνίδια».

Για το πώς βρίσκεις έναν τέτοιο παίκτη: «Από όλο το τιμ που ασχολείται με το ποδοσφαιρικό τμήμα, από τον τρόπο που θέλει να παίξει η ομάδα και από εκεί και πέρα αν βρεις τέτοιον παίκτη και πιστεύεις στην ποιότητά του, τον χαρακτήρα του και ξέρεις τι θέλεις, είναι κάτι φυσιολογικό. Εξαρτάται από το τι θες να κάνεις εσύ σαν προπονητής. Ο Μπεργκ ταιριάζει απόλυτα σ’ αυτό που ήθελε ο Παναθηναϊκός».

-το ότι κάποιες φορές δεν πετυχαίνουν τέτοιες μεταγραφές: «Συμβαίνει πολλές φορές. Το να πετύχει μια μεταγραφή είναι συγκυρία πολλών πραγμάτων, ειδικά σε ξένο παίκτη. Χρειάζεται, επίσης, και στάδιο προσαρμογής. Η γλώσσα, το νέο περιβάλλον, το τελείως διαφορετικό ποδόσφαιρο. Κάποιοι, φυσικά, δεν μπορούν να προσαρμοστούν».

-το αν ήταν ρίσκο η επιλογή νέων ανθρώπων στην τεχνική καθοδήγηση, αλλά και παιδιών από τις ακαδημίες: «Κάποια στιγμή πρέπει να ρισκάρεις. Αν τα πάρουμε τα πράγματα ρεαλιστικά, ο Παναθηναϊκός δεν είχε άλλο δρόμο. Οι συγκεκριμένοι είναι άνθρωποι ποδοσφαίρου με εμπειρία στο εξωτερικό και αυτό μας έχει κάνει τη διαφορά. Σκεφτόμαστε διαφορετικά απ’ ότι άλλοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω αν είναι αγγλικό, γαλλικό, ολλανδικό το μοντέλο, αλλά δεν είναι ελληνικό. Αυτό το μοντέλο θα μας πάει μπροστά. Μακάρι να το κάνουν κι άλλες ομάδες. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έναν τρόπο παιχνιδιού, για να το πετύχεις πρέπει να έχεις κι όλα τα άλλα. Η δουλειά που γίνεται είναι βασισμένη σε αυτό που θέλουμε από το καλοκαίρι. Όλα γίνονται, με βάση τη δουλειά που γίνεται καθημερινά στην προπόνηση».

-τον ΠΑΟΚ: «Θα πρέπει να φύγει η πίεση από τον ΠΑΟΚ. Αυτό δεν οδηγεί πουθενά, αλλά μόνο σε κακά αποτελέσματα. Πρέπει να βρουν ένα τρόπο να τον αλλάξουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση