GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυβερνητικά όνειρα κάνει ο Γκρίλο με νίκη στις Ευρωεκλογές

«Αν κερδίσουμε τις Ευρωεκλογές θα ζητήσω από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, να μας αναθέσει εντολή σχηματισμ...



«Αν κερδίσουμε τις Ευρωεκλογές θα ζητήσω από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, να μας αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Agora» του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Tre, ο επικεφαλής του ιταλικού αντιθεσμικού «Κινήματος Πέντε Αστέρων», Μπέπε Γκρίλο.

Ο Ιταλός πολιτικός και ηθοποιός πρόσθεσε ότι «μέχρι πρότινος θεωρούσα πως θα κερδίζαμε. Τώρα είμαι βέβαιος ότι θα είναι μια σαρωτική νίκη, ότι θα μπορέσουμε να θριαμβεύσουμε». «Αν κερδίσω, θα πάω στην Ευρώπη και θα σκίσω όλα τα συμβόλαια που υπέγραψαν μέχρι τώρα όλοι αυτοί οι κύριοι. Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο δεν το επαναδιαπραγματευόμαστε, το σκίζουμε. Το δημόσιο χρέος - αν είμαστε όντως μια κοινότητα - το μοιραζόμαστε και το όριο δημοσίου ελλείμματος προς ΑΕΠ στο 3% θα πρέπει να καταργηθεί».

Όσον αφορά τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, ο ιδρυτής των «Πέντε Αστέρων» θεωρεί ότι «πρόκειται για παιδί της Τρόικας» και ότι «στηρίζεται μόνον στο spread, στις τράπεζες και στις πολυεθνικές, χωρίς να διαθέτει μια συγκεκριμένη πολιτική».

Τέλος, σχετικά με την μορφή μιας υποτιθέμενης κυβέρνησης του κινήματός του, ο Μπέπε Γκρίλο, μιλώντας στην Rai, προχώρησε στην πρόβλεψη ότι «θα είναι κάτι το εξαιρετικό, μια πραγματική Αναγέννηση, διότι το σύστημα, πλέον, κατέρρευσε και ο καπιταλισμός, το ΑΕΠ - όλα αυτά τα πράγματα - έχουν πλέον πάψει να ισχύουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση