GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρωσία προς Κίεβο: Σταματήστε τις καταδιώξεις και να ξεκινήστε το διάλογο με την αντιπολίτευση

Οι βουλευτές της Κρατικής Ντούμας της Ρωσίας ομόφωνα ψήφισαν τη δήλωση στην οποία αποδοκιμάζουν τις παράνομες πράξεις των αρχών...



Οι βουλευτές της Κρατικής Ντούμας της Ρωσίας ομόφωνα ψήφισαν τη δήλωση στην οποία αποδοκιμάζουν τις παράνομες πράξεις των αρχών που κήρυξαν τον εαυτό τους ηγέτες στο Κίεβο λόγω των ομαδικών παραβάσεων των...
δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών της χώρας αυτής και μιλάνε για τις καταδιώξεις σχετικά με τους ομογενείς και εκείνους που τάσσονται υπέρ τη συνεργασίας με τη Ρωσία, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.
"Οι αρχές που κήρυξαν τον εαυτό τους εξουσία, βασίζονται στις δυνάμεις των εξτρεμιστών και προσελκύουν τα όργανα της τάξης χρησιμοποιώντας άνομες μεθόδους σχετικά με τους πολιτικούς αντιπάλους τους και καταδιώξεις μαζί με τη φυσική βία με στόχο την καταδίωξη των πολιτών για πολιτικούς λόγους ", λέγεται στην ανακοίνωση.

"Όλοι οι ηγέτες της λαϊκής διαμαρτυρίας που καταδιώκονται παράνομα, πρέπει άμεσα να απελευθερωθούν. Η Ουκρανία μπορεί να γίνει ένα πλήρως δημοκρατικό κράτος μόνο εφόσον θα εξασφαλιστούν όλα τα πολιτικά δικαιώματα και δικαίωμα για τήρηση της μητρικής γλώσσας για όλους τους πολίτες του ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής και εθνικότητα ", δηλώνουν οι βουλευτές.

Η Κρατική Ντούμα της Ρωσίας ψήφισε στη δεύτερη κύρια και στην τρίτη εκδοχή τις τροποποιήσεις στο νόμο περί υπηκοότητας οι οποίες απλουστεύουν τη διαδικασία της πολιτογράφησης για τους ρωσόφωνους συμπατριώτες, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.

Οι τροποποιήσεις προβλέπουν την απλοποίηση της διαδικασίας και τη μείωση των διαστημάτων εξέτασης των αιτήσεων για την πολιτογράφηση στη Ρωσική Ομοσπονδία των φορέων της ρωσικής γλώσσας οι συγγενείς των οποίων, άμεσοι πρόγονοι, νωρίτερα διέμεναν στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και στα εδάφη που άνηκαν στη Ρωσική Αυτοκρατορία και στην ΕΣΣΔ, υπό τον όρο της μετακόμισής τους σε μόνιμη διαμονή στη Ρωσία και την άρνηση της υπηκοότητα του άλλου κράτους.

Ο αλλοδαπός ή το πρόσωπο χωρίς υπηκοότητα πρέπει να περάσουν από συνέντευξη σε μια ειδική επιτροπή για αναγνώριση του αλλοδαπού ως φορέα της ρωσική γλώσσας. Φορέας της γλώσσας αναγνωρίζεται ο άνθρωπος που κατέχει τη ρωσική γλώσσα και καθημερινά τη χρησιμοποιεί στο σπίτι και στο "πολιτιστικό περιβάλλον ".

Το διάστημα εξέτασης των αιτήσεων και της λήψης των αποφάσεων μειώνεται από έξι έως τρεις μήνες.

Αναφερόμενη στο απαράδεκτο της παράβαση στην Ουκρανία των βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των ανθρώπων, η Βουλή διαπιστώνει ότι "στις συνθήκες αυτές είναι δύσκολο να μιλάει κανείς για τη δυνατότητα διεξαγωγής των δημοκρατικών διαδικασιών που σχετίζονται με τη διαμόρφωση των κρατικών οργάνων της εξουσίας και των αληθινά ελεύθερων εκλογών ". "Οι πολιτικές καταδιώξεις αποκλείουν τη δυνατότητα μιας πολιτισμένης επίλυσης της πολιτικής κρίσης στην Ουκρανία ".

Η Κρατική Ντούμα της Ρωσίας την Παρασκευή στην πρώτη εκδοχή ομόφωνα ψήφισε το νομοσχέδιο που ορίζει την ποινική ευθύνη σε μορφή μέχρι πέντε χρόνια στερητικής της ελευθερίας ποινή για την αποκατάσταση του ναζισμού, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.

Προτείνεται ο Κώδικας της Ποινικής Δικονομίας να συμπληρωθεί με ένα νέο άρθρο "Αποκατάσταση του ναζισμού ". Στο άρθρο καθορίζεται η ευθύνη για "την άρνηση των γεγονότων που καθορίζονται από την καταδίκη του Διεθνούς Στρατοδικείου ,για τη δίκη και τιμωρία των στρατιωτικών εγκληματιών των ευρωπαϊκών χωρών, των Κεντρικών Δυνάμεων, η επιδοκιμασία των εγκλημάτων που καθορίζονται από την προαναφερόμενη καταδίκη, καθώς και η διάδοση εκ των προτέρων ψευδών πληροφοριών για τις δραστηριότητες της ΕΣΣΔ κατά τη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ". Με βάση το άρθρο αυτό προτείνεται η εισαγωγή της ποινής σε μορφή του προστίμου έως 300 χιλιάδες ρούβλια ή της στερητικής της ελευθερίας ποινής για το διάστημα μέχρι τριών χρόνων.

Οι ίδιες πράξεις που τελούνται με χρήση της οργανικής θέσης ή των ΜΜΕ τιμωρούνται με πρόστιμο από 100 χιλιάδες έως 500 χιλιάδες ρούβλια ή με στερητική της ελευθερίας ποινή για διάστημα έως πέντε χρόνια.

briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση