GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι συζήτησαν Κουτσούμπας – Ανδριανός

«Ήταν μια εξαιρετικά χρήσιμη ενημέρωση για τις αρμοδιότητες στον τομέα του Αθλητισμού, συμπεριέλαβε ένα εύρος θεμάτων που αφορούν αυ...


«Ήταν μια εξαιρετικά χρήσιμη ενημέρωση για τις αρμοδιότητες στον τομέα του Αθλητισμού, συμπεριέλαβε ένα εύρος θεμάτων που αφορούν αυτόν τον κρίσιμο τομέα για τη χώρα, τους νέους και τους εργαζόμενους», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό.
Ο κ. Κουτσούμπας διευκρίνισε δε και τα εξής: «Εκφράσαμε ως ΚΚΕ τις ανησυχίες μας για το ότι αν θα συνεχιστεί η υποχρηματοδότηση και η περικοπή της χρηματοδότησης από το κράτος, θα βρεθούν σε μεγαλύτερη ασφυξία οι αθλητικές ομοσπονδίες, τα αθλητικά κέντρα και συνολικά ο τομέας του Αθλητισμού θα πέσουν πιο εύκολα στα νύχια μεγάλων επιχειρηματιών και βεβαίως αυτό που μας ενδιαφέρει και μας ανησυχεί είναι ότι σε συνθήκες κρίσης θα πληρώνει ξανά, η λαϊκή οικογένεια, ο εργαζόμενος και ο άνεργος γιατί την πρώτη περικοπή που θα κάνει θα είναι στον τομέα του αθλητισμού για το παιδί του, παρότι δεν συμφωνούμε με απόψεις που υποστηρίζουν ότι σε συνθήκες κρίσης πρέπει να είναι άλλες οι προτεραιότητες».
Ο γγ του ΚΚΕ τόνισε πως «μαζί με τις άλλες προτεραιότητες και ο τομέας του Αθλητισμού, όπως και του Πολιτισμού και της Παιδείας πρέπει να μπουν μπροστά -αφορά το παρόν και κυρίως το μέλλον των γενιών που έρχονται- ενώ θα πρέπει να διευρυνθούν και οι ώρες άσκησης και του μαθήματος Φυσικής Αγωγής σε όλα τα σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και από αυτήν την άποψη πρέπει να υπάρξει γενναία, επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από όποια κονδύλια μπορεί να εξευρεθούν στα πλαίσια αυτά των σημερινών δυσκολιών και συγκυριών».
Από την πλευρά του ο κ. Ανδριανός χαρακτήρισε «πολύ γόνιμη» τη συζήτηση που είχε με τον κ. Κουτσούμπα επισημαίνοντας ότι ήταν «μια ειλικρινής συζήτηση για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός εκ των οποίων τα περισσότερα έρχονται από το παρελθόν και βεβαίως έχουν γίνει εντονότερα λόγω της οικονομικής συγκυρίας».
«Προσπαθούμε μέσα στην συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία να διαχειριστούμε τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να διασφαλίσουμε το κοινωνικό αγαθό του αθλητισμού σε όλους τους Έλληνες πολίτες» είπε ο κ. Ανδριανός, προσθέτοντας ότι «βεβαίως μέσα σε αυτό το οικονομικό πλαίσιο κοιτάζουμε και τις θεσμικές αλλαγές και εργαζόμαστε γι” αυτά που πρέπει να γίνουν και βεβαίως, αν η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας το επιτρέψει, θα διεκδικήσουμε να δώσουμε περισσότερα χρήματα στον Αθλητισμό».
«Είμαστε σε συνεννόηση και με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και με τις Ομοσπονδίες τις οποίες έχω ενημερώσει σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν και μάλιστα είχα την ευκαιρία σε μια συνάντηση έξι ωρών να τα θέσουμε επί τάπητος, πιστεύω ότι με την καλή θέληση όλων, η βούληση υπάρχει, θα λύσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν, βεβαίως πάντα μέσα στο συγκεκριμένο οικονομικό πλαίσιο και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας», κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση