GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκάνδαλο με τις προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις

Αλαλούμ αναμένεται να επικρατήσει με τη φορολόγηση των μισθωτών μετά την απόφαση του ΥΠΟΙΚ να αρκεστεί στη δήλωση του εργοδότη...




Αλαλούμ αναμένεται να επικρατήσει με τη φορολόγηση των μισθωτών μετά την απόφαση του ΥΠΟΙΚ να αρκεστεί στη δήλωση του εργοδότη και οι δηλώσεις να προσυμπληρωθούν. Και αυτό διότι πλήθος εργοδοτών σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποβάλλει στο ΥΠΟΙΚ αναληθή στοιχεία καθώς έχουν δηλωθεί αμοιβές που δεν έχουν καταβληθεί στους εργαζόμενους.

Η νομοθεσία όμως προβλέπει ότι οι αμοιβές που δεν καταβλήθηκαν δεν υπολογίζονται στο εισόδημα. Όμως οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αλλάξουν τα ποσά στις δηλώσεις καθώς είναι προσυμπληρωμένα.

Το Υπουργείο από την πλευρά του νίπτει τας χείρας του και πετά το μπαλάκι στους φορολογουμένους οι οποίοι πρέπει να αποδείξουν ότι δεν εισέπραξαν τα ποσά που αναγράφονται στην προσυμπληρωμένη φορολογική τους δήλωση.

Το θέμα όμως δεν είναι τόσο απλό καθώς οι επιχειρήσεις που έχουν στείλει τα ψευδή στοιχεία στο ΥΠΟΙΚ στην ουσία εμφανίζουν έξοδα μεγαλύτερα από όσα έχουν κάνει με αποτέλεσμα να επηρεάζεται το φορολογητέο τους εισόδημα.

Και εδώ από ότι φαίνεται το ΥΠΟΙΚ σηκώνει προς το παρόν τα χέρια ψηλά καθώς ουσιαστικά δεν μπορεί να κάνει διασταυρώσεις. Έτσι με τις αποφάσεις που υποτίθεται ότι διευκολύνουν τους φορολογούμενους η Γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εμφανίζεται εκτεθειμένη δημιουργώντας πρόβλημα και στην κυβέρνηση καθώς και εξαγριώνει πολλές χιλιάδες μισθωτών αλλά εμμέσως προκύπτει ότι με τις αποφάσεις της καταδεικνύει ότι παρά το πλήθος μηχανισμών που έχει δημιουργήσει δεν μπορεί να ελέγξει τη φοροδιαφυγή.

fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση