GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Πούτιν διαμηνύει…

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να στείλει ρωσικά στρατεύματα στην ανατολική Ουκρανία, αλλά δήλωσ...


Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να στείλει ρωσικά στρατεύματα στην ανατολική Ουκρανία, αλλά δήλωσε πως ελπίζει ότι δεν θα χρειασθεί και ότι η κρίση εκεί θα επιλυθεί με τη διπλωματία.
Στην τηλεοπτική επικοινωνία που έχει κάθε χρόνο με τους πολίτες, ο Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία "θα κάνει ό,τι είναι δυνατό" για να βοηθήσει τον ρωσόφωνο πληθυσμό στην ανατολική Ουκρανία, όπου έχουν ξεσπάσει εξεγέρσεις αυτονομιστών.
Ωστόσο, σε μια ένδειξη ότι η Ρωσία είναι προσηλωμένη στις διεθνείς συνομιλίες για τη διευθέτηση της κρίσης που διεξάγονται στη Γενεύη, ο Πούτιν δήλωσε πως αποτελεί ψευδαίσθηση η πεποίθηση ότι με την ισχύ μπορούν να επιλύονται όλα τα προβλήματα στις διεθνείς υποθέσεις.
"Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (η άνω βουλή του κοινοβουλίου) έδωσε στον πρόεδρο το δικαίωμα να χρησιμοποιεί στρατιωτική ισχύ στην Ουκρανία.
Πραγματικά πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να ασκήσω αυτό το δικαίωμα και ότι θα μπορέσουμε να λύσουμε όλα τα σημερινά πιεστικά ζητήματα μέσω πολιτικών και διπλωματικών μέσων", δήλωσε ο Πούτιν, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
"Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους (στην ανατολική Ουκρανία) να υπερασπισθούν τα δικαιώματά τους και να καθορίσουν ανεξάρτητα τη μοίρα τους. Θα ασκήσουμε πίεση προς την κατεύθυνση αυτή".
Ο Πούτιν δήλωσε επίσης πως οι παγκόσμιες δυνάμεις θα πρέπει να επεξεργασθούν έναν νέο διεθνή μηχανισμό για την επίλυση προβλημάτων, προσθέτοντας πως σ” ένα μονοπολικό κόσμο με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, λίγα πράγματα αποτρέπουν τους πρωταγωνιστές από τη χρήση βίας.
- Ύστατη ευκαιρία για την ειρήνη
"Όταν υπάρχει μια ισορροπία ισχύος, τότε υπάρχει επιθυμία για διαπραγμάτευση", δήλωσε ο Πούτιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμη πως η έκβαση της ουκρανικής κρίσης εξαρτάται από τις "εγγυήσεις" που θα δοθούν για τα δικαιώματα των ρωσοφώνων στην ανατολική Ουκρανία.
"Το ζήτημα δεν είναι να μάθουμε τι θα γίνει πρώτα -ένα δημοψήφισμα για την αποκέντρωση και το φεντεραλισμό και μετά η εκλογή ή πρώτα η εκλογή (προέδρου)", δήλωσε ο Πούτιν.
"Το ζήτημα είναι να είναι εγγυημένα τα δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα των ρώσων και των ρωσόφωνων πολιτών της νοτιοανατολικής Ουκρανίας", πρόσθεσε.
Αναφορικά με την προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές, ο Πούτιν υποστήριξε πως διεξάγεται με απαράδεκτο τρόπο και πως η Ρωσία δεν θα θεωρήσει νόμιμα τα αποτελέσματα των εκλογών, αν η προεκλογική εκστρατεία συνεχισθεί με τον ίδιο τρόπο.
"Η προεδρική εκστρατεία διεξάγεται με απολύτως απαράδεκτο τρόπο… Αν όλα συνεχισθούν έτσι, τότε φυσικά δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε ως νόμιμα αυτά που συμβαίνουν και αυτό που θα συμβεί μετά τις 25 Μαΐου", δήλωσε αναφερόμενος στην ημερομηνία των εκλογών.
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμη πως ο λαός της Υπερδνειστερίας, της αποσχισθείσας περιφέρειας του Μόλδοβα, θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για την τύχη του και υπογράμμισε την ανάγκη για διαπραγματεύσεις.
"Θα πρέπει να επιτραπεί στον κόσμο να καθορίσει ο ίδιος την τύχη του. Γι” αυτό θα εργασθούμε με τους εταίρους μας", τόνισε.
Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση τη συνέντευξη του Βλαντίμιρ Πούτιν
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση