GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ράσμουσεν δεν έχει αποδείξεις για την απόσυρση των Ρώσων

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει αποδείξεις πως η Ρωσία αποσύρει τις δυνάμεις της από τα σύνορα με την Ουκρα...


Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει αποδείξεις πως η Ρωσία αποσύρει τις δυνάμεις της από τα σύνορα με την Ουκρανία.
"Δυστυχώς δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Άντερς Φο Ράσμουσεν πριν από την έναρξη μιας συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
"Δεν διαπιστώνουμε κάτι τέτοιο", πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
"Αυτή η μαζική στρατιωτική συγκέντρωση δεν συμβάλλει με κανέναν τρόπο στην αποκλιμάκωση της κατάστασης", δήλωσε ο Ράσμουσεν.
"Η επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. . . αλλάζει θεμελιωδώς το τοπίο της ασφάλειας στην Ευρώπη και προκαλεί αστάθεια ακριβώς στα σύνορα του ΝΑΤΟ".
Ο Ράσμουσεν δήλωσε ακόμη πως η Ρωσία υπονόμευσε τις αρχές πάνω στις οποίες έχει οικοδομηθεί η σύμπραξη ΝΑΤΟ-Ρωσίας, και πως εξαιτίας αυτού δεν μπορεί να συνεχισθούν "οι δουλειές όπως συνήθως".
Πρόσθεσε πως οι υπουργοί "θα πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να καταστήσουν σαφές στον κόσμο ότι δεν θα επιτύχει ουδεμία απειλή εναντίον των συμμάχων του ΝΑΤΟ" και πως θα εξετάσουν όλες τις επιλογές, όπως την αναβάθμιση των αμυντικών σχεδίων, την αύξηση των στρατιωτικών γυμνασίων και την πραγματοποίηση "κατάλληλων αναπτύξεων".
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση