GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μία αποτελεσματική δίαιτα λίγο πριν το καλοκαίρι

Την άνοιξη μαζί με τις σκέψεις για το καλοκαίρι, τις παραλίες, τις διακοπές ξεκινάει και το άγχος της δίαιτας και της... απώλει...



Την άνοιξη μαζί με τις σκέψεις για το καλοκαίρι, τις παραλίες, τις διακοπές ξεκινάει και το άγχος της δίαιτας και της... απώλειας σωματικού βάρους, προκειμένου να υποδεχθούμε το καλοκαίρι με λιγότερα κιλά, να φοράμε άνετα τα ρούχα που επιθυμούμε και να κυκλοφορούμε άνετα στις παραλίες. Έτσι, το ψυγείο αδειάζει από όλες τις λιχουδιές του χειμώνα και στα γυμναστήρια παρατηρείται πληθώρα νέων εγγραφών προκειμένου να αποκτήσουμε το τέλειο σώμα! Τα περιττά κιλά μπορούμε να τα χάσουμε χωρίς κόπο;

Απαντήσεις δίνει στο www.Life2day.gr η Γεωργία Καπώλη, MSc-Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Επιστημονική Διευθύντρια ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Νεμέα Κορινθίας-Αντιπρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι αναζητούν τη λύση σε γρήγορες και εξαντλητικές δίαιτες αδυνατίσματος.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τα περιττά κιλά μπορούμε να τα χάσουμε χωρίς κόπο, αρκεί να ακολουθούμε μία ισορροπημένη υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με σωματική άσκηση. H αργή, σταθερή, αλλά και μεθοδική απώλεια κιλών σε συνδυασμό με σωστή μακροπρόθεσμα διατροφική συμπεριφορά είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση και μονιμοποίηση του ιδανικού σωματικού βάρους. Έτσι, αυτό το οποίο μας μένει προκειμένου να μειώσουμε ή/και να σταθεροποιήσουμε το σωματικό μας βάρος σε καλά για την υγεία μας επίπεδα, είναι να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητα μας τις βασικές αρχές της σωστής διατροφής!

Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε λίγο πριν το καλοκαίρι είναι σημαντικό να δώσουμε έμφαση τόσο στην ενυδάτωση της επιδερμίδας μας όσο και στην προστασία της από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, χωρίς όμως να ξεχνάμε και το δεκάλογο της ισορροπημένης διατροφής.

1. Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας καταναλώνοντας νερό, χυμούς, γάλα και τρόφιμα πλούσια σε νερό: καρπούζι, γιαούρτι, πεπόνι, καρότα, μαρούλι, ντομάτα, μπρόκολο, μήλα, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ!
2. Αυξήστε το μεταβολισμό σας πίνοντας καθημερινά 3-4 ποτήρια πράσινο τσάι και προσθέστε καρυκεύματα και μπαχαρικά στο φαγητό σας.
3. Αυξήστε τη διάσπαση λίπους και μειώστε την περιφέρεια μέσης και την κοιλιά καταναλώνοντας καθημερινά:
2 μερίδες γαλακτοκομικών χαμηλών σε λιπαρά
5 μερίδες φρούτων & λαχανικών
3-6 μερίδες τροφίμων ολικής αλέσεως (π.χ. δημητριακά, ψωμί, ζυμαρικά, φρυγανιές)
3-4 ποτήρια πράσινο τσάι
2-3 φορές/εβδομάδα ψάρι
4. Αποφύγετε την κατανάλωση φαγητού αργά το βράδυ.
5. Μειώστε την κατανάλωση των τηγανιτών και πολύ λιπαρών τροφίμων: κέικ, πάστες, μαγιονέζα, κρέμα γάλακτος, ντρέσινγκ, βούτυρο, πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα.
6. Περιορίστε την κατανάλωση ζάχαρη, αλατιού και αλκοόλ.
7. Αυξήστε την έκκριση μελανίνης τρώγοντας μανιτάρια, συκώτι, θαλασσινά, μπιζέλια, καρύδια, σταφύλια που είναι πλούσια σε χαλκό!
8. Η ελαστικότητα του δέρματός σας βελτιώνεται, τρώγοντας τρόφιμα πλούσια σε ψευδάργυρο: φασόλια, αυγά, θαλασσινά, ψάρια, αναποφλοίωτα δημητριακά, καρύδια, αυγά!
9. Η γήρανση του δέρματος από τον ήλιο προλαμβάνεται, καταναλώνοντας τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες Α, C, E: καρότα, εσπεριδοειδή, βερίκοκα, πιπεριές, πεπόνι, σπανάκι, ντομάτες!
Συστηματική αερόβια άσκηση (30 λεπτά κάθε μέρα, περπάτημα, κολύμπι, ποδήλατο) life2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση