GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Τουρκία

Σε καταδίκη της Τουρκίας για ανεπαρκή έρευνα των αιτίων θανάτου ενός νεαρού στρατιώτη στη σκοπιά του προχώρησε το Ευρωπαϊκό Δικαστήρ...


Σε καταδίκη της Τουρκίας για ανεπαρκή έρευνα των αιτίων θανάτου ενός νεαρού στρατιώτη στη σκοπιά του προχώρησε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Εκδικάζοντας την προσφυγή του Μεχμέτ Κεζέ κατά της Τουρκίας, που αφορούσε τον θάνατο του γιου του Γκιουλμάζ την 31η Δεκεμβρίου 2002, από πυροβόλο όπλο Μ-1 στην σκοπιά του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), δεν καταδίκασε την Τουρκία για παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή αλλά την καταδίκασε για την μη διεξαγωγή αποτελεσματικής έρευνας για την διαπίστωση των αιτίων του θανάτου του νεαρού στρατιώτη.
Ο Γκιουλμάζ Κεζέ υπηρετούσε την υποχρεωτική στρατιωτική του θητεία όταν βρέθηκε τη 15η Δεκεμβρίου 2002 βαριά τραυματισμένος στη σκοπιά του και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου πέθανε δύο βδομάδες περίπου αργότερα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Η έρευνα που διεξήχθη για την εξακρίβωση των αιτίων του θανάτου του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Γκιουλμάζ είχε αυτοκτονήσει στη σκοπιά.
Ο πατέρας του άσκησε έφεση κατά αυτής της απόφασης αυτής των Αρχών αλλά τον Αύγουστο του 2005, η έφεση του απορρίφθηκε από στρατοδικείο, το οποίο επικύρωσε την εκδοχή της αυτοκτονίας.
Προσέφυγε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ισχυριζόμενος ότι στην περίπτωση του θανάτου του παιδιού του παραβιάστηκε το δικαίωμα στη ζωή και δεν διεξήχθη αποτελεσματική έρευνα για την εξακρίβωση των αιτίων του θανάτου του.
Το Δικαστήριο αποδέχθηκε μόνον τον δεύτερο ισχυρισμό του προσφεύγοντος, καταδίκασε την Τουρκία για μη διεξαγωγή αποτελεσματικής έρευνας και την υποχρέωσε να καταβάλλει στον πατέρα του Γκιουλμάζ 10.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη.
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

  1. ΖΗΤΕΙΤΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ…….

    ( Στις 28/3/2014 το πρωί στο MEGA άκουσα τον Υπουργό κύριο Χατζηγάκη να λέει ότι οι φαρμακοποιοί κερδίζουν τριάντα τρία τοις εκατό επί των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, και από προσωπική πείρα ξέρω ότι στα συνταγογραφούμενα κερδίζουν εικοσιπέντε τοις εκατό, μας κάνουν όμως χάρη στα πανάκριβα ( ΚΑΡΚΙΝΟΥ, ΕΙΤΖ ΚΛΠ) τα οποία τα είχαν πρώτα τα νοσοκομεία που δεν κέρδιζαν τίποτα, και ο ασθενής τα έπαιρνε χωρίς επιβάρυνση και κερδίζουν λιγότερα
    Όμως αυτοί οι φαρμακοποιοί τεχνιέτως και με υπόγειες διασυνδέσεις με την Κεντρική Εξουσία, μπορεί και αμαρτωλές τα άρπαξαν από τα νοσοκομεία με την συμφωνία να έχουν μικρότερο κέρδος και που το διατυμπανίζουν, αλλά δεν μας λένε ότι πουλώντας ένα από αυτά κερδίζουν τόσα όσα θα κέρδιζαν από δέκα μη πανάκριβα φάρμακα.)
    Έτσι μου δημιουργήθηκε η απορία, σε αυτόν τον τόπο που οι πολίτες του περνούν τόσο δύσκολα δεν υπάρχει ένας πρόεδρος δημοκρατίας, ένας πρωθυπουργός, ένας αρχηγός κόμματος, ένας υπουργός ή μια υπουργίνα, ένας βουλευτής ή μια βουλευτίνα από συμπολίτευση και αντιπολίτευση, ένας δικαστής, ένας εισαγγελέας, ένας περιφερειάρχης ένας δήμαρχος, ένας δημοτικός σύμβουλος, , ένας πρόεδρος σωματείου, ένας συνδικαλιστής, ένας δημοσιογράφος ή μια δημοσιογράφος, ένας ή μια τέλος πάντων που να έχει την οποιαδήποτε εξουσία ή και υπεύθυνη από θέσεως επαφή με τα κοινά και να βροντοφωνάξει.
    ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ.!!!
    Θα βρεθεί κάποιος? Μάλλον όχι……και ας βουλιάζουν τα ταμεία του κράτους, και ας βουλιάζουν τα ταμεία των ασφαλισμένων, και ας κόβονται συντάξεις, και ας μην έχει ο άλλος να φάει, και ας μην μπορεί να πάρει το φάρμακο του…
    ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ, ΓΙΑΝΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΩΝ,

    Έτσι το μόνο που μου μένει είναι εγώ να βροντοφωνάξω….
    ΖΗΤΩ ΟΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ ΦΕΛΛΟΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση