GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης»

Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης αν συνεχιστεί η ανάκαμψη της οικονομίας της, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης ...


Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης αν συνεχιστεί η ανάκαμψη της οικονομίας της, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ.
Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι οι ευνοϊκές οικονομικές εξελίξεις θα διευκολύνουν την πρόσβαση στην αγορά ομολόγων, με την πρώτη έκδοση να πραγματοποιείται το πρώτο εξάμηνο του έτους, όπως σημείωσε.
«Μέχρι στιγμής, δεν βλέπουμε την ανάγκη για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης. Θεωρώ ότι τα χρήματα του προγράμματος, σε συνδυασμό με τις καλύτερες επιδόσεις στον τομέα των δημοσιονομικών, επαρκούν για να καλύψουν πλήρως τους επόμενους 12 μήνες και, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, αυτό θα μπορούσε να συνεχιστεί και το 2016», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.
Στο ίδιο κείμενο του Μπλούμπεργκ επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς «έχει ποντάρει» την αξιοπιστία του στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων για πρώτη φορά μετά το πρώτο σχέδιο διάσωσης του 2010, όπως αναφέρεται.
Στη συνέχεια, σημειώνεται η αναφορά του κ. Στουρνάρα ότι εάν τα στοιχεία της Eurostat επιβεβαιώσουν ότι η κυβέρνηση εμφάνισε πρωτογενές πλεόνασμα, προ καταβολής των επιτοκίων, η Ελλάδα θα είναι σε θέση για νέα απομείωση του χρέους.
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η Ελλάδα θα αντλήσει φέτος 2 δισ. ευρώ από την πώληση κρατικής περιουσίας, προσθέτοντας ότι η οικονομία θα επωφεληθεί επίσης όταν οι τράπεζες αρχίσουν σε λίγους μήνες να δανείζουν ξανά.
Ο κ. Στουρνάρας εμφανίσθηκε επίσης αισιόδοξος για την πορεία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. «Είμαι απόλυτα αισιόδοξος ότι το σύνολο των αναγκαίων κεφαλαίων θα καλυφθεί από τις ιδιωτικές αγορές», τόνισε, προσθέτοντας ότι το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για την άντληση κεφαλαίων από την Τράπεζα Πειραιώς και την AlphaBank δείχνει ότι υπάρχει «τεράστια ζήτηση» για τις ελληνικές τράπεζες στις αγορές.
Τέλος, σε σχέση με το μέλλον του στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως μολονότι η αρχική αποστολή του και οι στόχοι έχουν ολοκληρωθεί, η παραμονή του «εξαρτάται από τη βούληση του πρωθυπουργού».
Ερωτηθείς εάν επιθυμεί να γίνει κεντρικός τραπεζίτης, απάντησε «είμαι υπουργός Οικονομικών τώρα».
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. ΖΗΤΕΙΤΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ…….

    ( Στις 28/3/2014 το πρωί στο MEGA άκουσα τον Υπουργό κύριο Χατζηγάκη να λέει ότι οι φαρμακοποιοί κερδίζουν τριάντα τρία τοις εκατό επί των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, και από προσωπική πείρα ξέρω ότι στα συνταγογραφούμενα κερδίζουν εικοσιπέντε τοις εκατό, μας κάνουν όμως χάρη στα πανάκριβα ( ΚΑΡΚΙΝΟΥ, ΕΙΤΖ ΚΛΠ) τα οποία τα είχαν πρώτα τα νοσοκομεία που δεν κέρδιζαν τίποτα, και ο ασθενής τα έπαιρνε χωρίς επιβάρυνση και κερδίζουν λιγότερα
    Όμως αυτοί οι φαρμακοποιοί τεχνιέτως και με υπόγειες διασυνδέσεις με την Κεντρική Εξουσία, μπορεί και αμαρτωλές τα άρπαξαν από τα νοσοκομεία με την συμφωνία να έχουν μικρότερο κέρδος και που το διατυμπανίζουν, αλλά δεν μας λένε ότι πουλώντας ένα από αυτά κερδίζουν τόσα όσα θα κέρδιζαν από δέκα μη πανάκριβα φάρμακα.)
    Έτσι μου δημιουργήθηκε η απορία, σε αυτόν τον τόπο που οι πολίτες του περνούν τόσο δύσκολα δεν υπάρχει ένας πρόεδρος δημοκρατίας, ένας πρωθυπουργός, ένας αρχηγός κόμματος, ένας υπουργός ή μια υπουργίνα, ένας βουλευτής ή μια βουλευτίνα από συμπολίτευση και αντιπολίτευση, ένας δικαστής, ένας εισαγγελέας, ένας περιφερειάρχης ένας δήμαρχος, ένας δημοτικός σύμβουλος, , ένας πρόεδρος σωματείου, ένας συνδικαλιστής, ένας δημοσιογράφος ή μια δημοσιογράφος, ένας ή μια τέλος πάντων που να έχει την οποιαδήποτε εξουσία ή και υπεύθυνη από θέσεως επαφή με τα κοινά και να βροντοφωνάξει.
    ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ.!!!
    Θα βρεθεί κάποιος? Μάλλον όχι……και ας βουλιάζουν τα ταμεία του κράτους, και ας βουλιάζουν τα ταμεία των ασφαλισμένων, και ας κόβονται συντάξεις, και ας μην έχει ο άλλος να φάει, και ας μην μπορεί να πάρει το φάρμακο του…
    ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ, ΓΙΑΝΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΩΝ,

    Έτσι το μόνο που μου μένει είναι εγώ να βροντοφωνάξω….
    ΖΗΤΩ ΟΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ ΦΕΛΛΟΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση