GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση ελπίδας η υποψηφιότητα Τσίπρα

«Πρόταση ελπίδας» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε non...


«Πρόταση ελπίδας» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σε non paper τη Κουμουνδούρου, με θέμα πρωτοβουλία στήριξης της υποψηφιότητας του πρόεδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι:
«Υπερβαίνει κατά πολύ τα στενά κομματικά πλαίσια και αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τη χώρα ώστε να πάρει μέρος στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι».
Επίσης, «έχει ένα βαθύ συμβολικό χαρακτήρα που ξεπερνά τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελλάδα, που απεικονίζει την αφύπνιση του ευρωπαϊκού Νότου και κυρίως τη θέληση της ευρωπαϊκής Αριστεράς να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να σηματοδοτήσει το μέλλον της Ευρώπης των λαών ανατρέποντας την πορεία “γερμανοποίησης” της Ε.Ε.».
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «ενδυναμώνει τις δυνατότητες αναζήτησης μιας εναλλακτικής πολιτικής για την Ελλάδα μέσα στο πλαίσιο της Ε.Ε., στην προοπτική κατάργησης των μνημονιακών πολιτικών και αναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης με τους δανειστές και εταίρους»
Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα «προωθεί την ξεχασμένη πλέον ιδέα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και των εγγυήσεων του κοινοτικού κεκτημένου που έχουν ανασταλεί».
«Ας μην ξεχνάμε ότι η Αριστερά είναι ιστορικά μια κατεξοχήν ευρωπαϊκή δύναμη. Χωρίς την Αριστερά, το μέλλον της Ευρώπης δεν θα είναι ευρωπαϊκό», τονίζεται στο non paper.
Αναλυτικά τι αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Ανένταχτοι πολίτες και εκπρόσωποι κομμάτων και πολιτικών κινήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, “Κοινωνική Συμφωνία|, “Η Κοινωνία Πρώτα” και “Αριστερή Προοπτική”) αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση “Επιτροπής υποστήριξης της υποψηφιότητας Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν”.
Κοινή εκτίμηση όσων αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία είναι πως η σημασία και οι συμβολισμοί της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα υπερβαίνουν κατά πολύ τα στενά κομματικά πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ και αποκτούν εθνική διάσταση, ότι υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της χώρας και έχουν πανευρωπαϊκή δυναμική.
Η ευρωπαϊκή Αριστερά βγαίνει από τη γωνία και από τον κατακερματισμό, επιχειρώντας μέσω της κοινής υποψηφιότητας να προτείνει εναλλακτική απάντηση – πρόταση απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και στις πολιτικές της λιτότητας.
Χρειάζεται μια μεγάλη ειρηνική, δημοκρατική επανάσταση σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, που θα επαναπροσδιορίσει τους στόχους και τη λειτουργία της Ε.Ε. και της ευρωζώνης.
Χρειάζεται μια νίκη της Αριστεράς στις Ευρωεκλογές, που θα ενδυναμώσει τους αγώνες για ανατροπή των πολιτικών της λιτότητας και θα ενισχύσει τις δυνάμεις που αντιστέκονται στη διαίρεση της Ευρώπης.
Για τους λόγους αυτούς, αποφασίσαμε να εργαστούμε για την ευρύτερη δυνατή υποστήριξη της υποψηφιότητας Τσίπρα.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η σύνθεση της επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου και θα γίνει συλλογή υπογραφών με βάση το κείμενο που επισυνάπτεται.
Ακολουθεί το κείμενο συλλογής υπογραφών
Είναι η ώρα της ευρωπαϊκής Αριστεράς
Η Ευρώπη στη δίνη της κρίσης και της σύγχυσης
Μια γενικευμένη δυσπιστία σκιάζει την πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Η πορεία που μεταμόρφωσε μεταπολεμικά τις ευρωπαϊκές κοινωνίες όχι μόνο σταμάτησε, αλλά έχει ήδη αντιστραφεί.
Οι Ευρωπαίοι πολίτες αντιλαμβάνονται καθημερινά πως οι μεγάλες αποφάσεις που τους αφορούν λαμβάνονται από κλειστές ομάδες σε άτυπες διαδικασίες, χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση.
Τα κοινοβούλιά τους, αλλά και οι κεντρικοί ευρωπαϊκοί θεσμοί, λειτουργούν ως ιμάντες μεταβίβασης και εφαρμογής αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο, ενώ οι μεγάλες αποφάσεις προαναγγέλλονται από την καγκελάριο της Γερμανίας.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέκτησε μεγαλύτερη δύναμη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μόνιμη δικαιολογία γι’ αυτή την κοινωνική και δημοκρατική υποβάθμιση είναι η υστέρηση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας απέναντι στους νέους μεγάλους διεθνείς παίκτες.
Οι 26 εκ. άνεργοι αποδεικνύουν ότι η ύφεση ενδημεί πλέον στην Ευρώπη. Η εργασία σταδιακά απογυμνώνεται από δικαιώματα.
Σε όλη την ήπειρο οι κοινωνικές υπηρεσίες και η περίθαλψη υφίστανται τα βάρη των δημοσιονομικών προσαρμογών και περικόπτονται, ενώ οι κυβερνήσεις διολισθαίνουν συνεχώς προς τον αυταρχισμό.
Κανείς δεν αναφέρεται πλέον στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και στο σχέδιο συνοχής των ευρωπαϊκών χωρών και περιφερειών. Η Ευρώπη έχει πάψει να παίρνει διεθνείς πρωτοβουλίες. Είναι απούσα από τη διεθνή πολιτική.
Δεν παρεμβαίνει στη διαδικασία ρύθμισης των όρων της παγκοσμιοποίησης. Η παγκοσμιοποίηση των αγορών και οι τεχνολογικές εξελίξεις ρυθμίζονται σε βάρος του κοινωνικού και δημοκρατικού κεκτημένου των ευρωπαϊκών λαών.
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, αναζωπυρώνονται ναζιστικά και φασιστικά κινήματα, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αποτελέσει διεθνή παράγοντα και παράδειγμα σταθερότητας, ειρήνης και δικαιοσύνης. Διαφορετικά, θα μοιάζει ολοένα περισσότερο με τους ανταγωνιστές της.
Το όραμα της Αριστεράς για την Ευρώπη
Είναι η ώρα της Αριστεράς να πάρει το λόγο.
• Να απευθυνθεί στην ευρωπαϊκή κοινωνία, η οποία συνδιαμορφώθηκε από τις ιδέες και τους αγώνες της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων.
• Να σταθεί απέναντι στον ευρωσκεπτικισμό της ακροδεξιάς, απέναντι στην αναζωπύρωση ναζιστικών και φασιστικών κινημάτων
• Να πάρει πρωτοβουλίες για τον εκδημοκρατισμό της λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την απόκτηση αρμοδιοτήτων ελέγχου και έγκρισης των αποφάσεων.
Για επαναδιαπραγμάτευση των ευρωπαϊκών συνθηκών και του δημόσιου χρέους των επιμέρους χωρών. Για φιλοπεριβαλλοντική στροφή της βιομηχανικής παραγωγής. Για τη μεταρρύθμιση των μεταναστευτικών πολιτικών.
• Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ή τουλάχιστον η ζώνη του κοινού νομίσματος, πρέπει να λειτουργεί βάσει ενός κοινοτικού προϋπολογισμού που θα εγκρίνεται από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και θα πραγματοποιήσει το New Deal που χρειάζεται η σύγχρονη Ευρώπη.
Αυτός ο προϋπολογισμός θα αντικαταστήσει τα χρηματοδοτικά προγράμματα που προωθούν, χωρίς διαφάνεια, τη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη της Ευρώπης και θα ενισχύσει τις χειμαζόμενες οικονομίες και τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες και τους νέους.
• Η Αριστερά πρέπει να δείξει έναν άλλο δρόμο. Να αναδείξει μια εναλλακτική κατεύθυνση προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και εμβάθυνση, η οποία εστιάζει στην ευημερία και απορρίπτει τη δυστυχία και την αποξένωση.
Να πείσει ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση δεν μπορεί να προχωρήσει ερήμην της κοινωνίας, χωρίς σύγκλιση και συνοχή.
Η υποψηφιότητα Τσίπρα, πρόταση ελπίδας
Χρειάζεται μια μεγάλη ειρηνική, δημοκρατική επανάσταση σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, που θα επαναπροσδιορίσει τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Χρειάζεται μια νίκη της αριστεράς στις Ευρωεκλογές που θα ενδυναμώσει τους αγώνες για την ανατροπή της ευρωπαϊκής πολιτικής λιτότητας και θα ενισχύσει τις δυνάμεις που αντιστέκονται στη διαίρεση της Ευρώπης σε σαφώς διαχωρισμένες κοινωνικοοικονομικές ζώνες.
Για όλους τους παραπάνω λόγους υποστηρίζουμε την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πιστεύουμε ότι:
 υπερβαίνει κατά πολύ τα στενά κομματικά πλαίσια και αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τη χώρα ώστε να πάρει μέρος στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι
 έχει ένα βαθύ συμβολικό χαρακτήρα που ξεπερνά τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελλάδα, που απεικονίζει την αφύπνιση του ευρωπαϊκού Νότου και κυρίως τη θέληση της ευρωπαϊκής Αριστεράς να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να σηματοδοτήσει το μέλλον της Ευρώπης των λαών ανατρέποντας την πορεία «γερμανοποίησης» της Ε.Ε.
Είναι χαρακτηριστική απ’ αυτή την άποψη η δημιουργία του συνδυασμού Lista Tsipras στην Ιταλία.
 ενδυναμώνει τις δυνατότητες αναζήτησης μιας εναλλακτικής πολιτικής για την Ελλάδα μέσα στο πλαίσιο της Ε.Ε., στην προοπτική κατάργησης των μνημονιακών πολιτικών και αναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης με τους δανειστές και εταίρους
 προωθεί την ξεχασμένη πλέον ιδέα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και των εγγυήσεων του κοινοτικού κεκτημένου που έχουν ανασταλεί.
Ας μην ξεχνάμε ότι η Αριστερά είναι ιστορικά μια κατεξοχήν ευρωπαϊκή δύναμη. Χωρίς την Αριστερά, το μέλλον της Ευρώπης δεν θα είναι ευρωπαϊκό».
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

  1. Προς: FIFA και UEFA πετάξετε έξω από όλες της διοργανώσεις σας το ΆΘΛΙΟ Ελληνικό ποδόσφαιρο αν δεν θέλετε να σκοτώνουν σε λίγο οι ελεύθεροι σκοπευτές τους ποδοσφαιρηστες μέσα στα γήπεδα..Αν δεν το κάνετε θα είστε υπεύθυνοι κύριοι Ευρωπαίοι σε ποδοσφαιρήκους συλλόγους εκκολάπτονται τα αυγά του ΦΙΔΙΟΎ, κανένας παίχτης δεν πληρώνετε και τα ματς στήνονται το ένα μετά το άλλο...

    Και αν κάνετε ότι δεν το βλέπεται εκεί στην Ελβετία η διεθνή κοινότητα τι κάνει; .... έχουν κάμερας τα γήπεδα ώστε να πιάνονται οι ένοχοι; πως αδειοδοτούνται ομάδες-ΠΛΥΝΤΉΡΙΑ-μαύρου χρήματος όταν χρωστούν ΣΤΟ ΔΗΜΌΣΙΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ...αφήστε τους σκλάβους αθλητές που αναγκάζονται να στήνουν τα ματς ώστε ΝΑ ΦΆΝΕ ... κύριε Σαρρη πρόεδρε της Ε.Π.Ο κ. υπουργέ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ παραδώσατε πνεύμα εκεί στην συνγκηβενρηση σας;,,,, Η κουμάντο κάνει η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΉ ΜΑΦΊΑ;;;ΜΑΛΏΝ ΑΥΤΉ ΚΆΝΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση