GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο επίκεντρο της Συνόδου του ΔΝΤ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

H αναζήτηση τρόπων ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνισ...


H αναζήτηση τρόπων ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης με την αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, αρμόδια για θέματα Ευρώπης, Λόρα Τακ.
Ο κ. Μηταράκης εκπροσώπησε την Ελλάδα στην ετήσια εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην Ουάσιγκτον με κύριο θέμα συζήτησης την πορεία και τις προοπτικές των προγραμμάτων που υλοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα στην Ελλάδα.
Ειδική έμφαση δόθηκε στην προώθηση της ανάπτυξης και τη μείωση ανεργίας, ειδικότερα δε της ανεργίας των νέων, στην προώθηση μεταρρυθμίσεων, με στόχο τη βελτίωση της σειράς κατάταξης της Ελλάδας στην ετήσια έκθεση «Doing Business» της Παγκόσμιας Τράπεζας και στην ανάγκη περαιτέρω ενθάρρυνσης της έρευνας και της καινοτομίας.
Επίσης, ο κ. Μηταράκης συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο Ευρώπης, Κεντρικής Ασίας, Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής του IFC (επενδυτική θυγατρική της Παγκόσμιας Τράπεζας) Δημήτρη Τσιτσιράγκο, με τον οποίο συζήτησε τη δυνατότητα επενδύσεων από πλευράς IFC σε ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν διεθνή δραστηριότητα, καθώς και την παροχή τεχνικής βοήθειας σε θέματα υλοποίησης θεμάτων Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. Το 2015 σύνταξη 360 ευρώ και μισθός 586 !!!
    Να τι περιλαμβάνει το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
    1.Ο μισθός για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων συμπιέζεται προς το βασικό μισθό (586 ευρώ), ενώ ταυτόχρονα οι πόροι του ασφαλιστικού συστήματος μειώνονται δραστικά προετοιμάζοντας τη μετάβαση της πλειονότητας των συνταξιούχων στη βασική σύνταξη των 360 ευρώ!
    2. Με τη σταδιακή ωρίμανση των νέων μέτρων πάνω από το 70% των συνταξιούχων θα επιβιώνουν πλέον με τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ (που θα επιβληθεί σταδιακά από το 2015), ενώ ανάλογο ποσοστό των εργαζομένων θα επιβιώνει με το βασικό μισθό των 586 ευρώ μικτά!
    3.Οι επικουρικές συντάξεις όλων των Ταμείων Θα αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο βάσει των αποτελεσμάτων που θα έχουν οι υποχρεωτικές αναλογιστικές μελέτες. Από την 1η Ιουλίου 2014 θα εφαρμόζεται μεικτό σύστημα για τον υπολογισμό των συντάξεων στο μεγάλο επικουρικό του ιδιωτικού τομέα (ΕΤΕΑ).
    4. Καταργείται ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και εντάσσεται στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Όλοι οι υπάλληλοι του ΟΠΑΔ με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου τίθενται σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα και στη συνέχεια εντάσσονται στο ΙΚΑ.
    5. Κατάργηση τριετιών: Από 1/1/2017 καταργούνται οι τριετίες και επομένως καταρρέει με πάταγο όλη η κλίμακα των μισθών στα επίπεδα του βασικού μισθού των 586 ευρώ μικτά και 511 ευρώ μικτά για τους εργαζόμενους νέους κάτω των 25 ετών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση