GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διευκρινίσεις για τις εκπτώσεις εισφορών ελευθέρων επαγγελματιών

Τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν από ελεύθερους επαγγελματίες έως και την 31 Μαρτίου 2014 και... αφορούν τη χρήση 2013,...

Τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν από ελεύθερους επαγγελματίες έως και την 31 Μαρτίου 2014 και... αφορούν τη χρήση 2013, θα εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των φορολογούμενων αυτών για τη συγκεκριμένη χρήση.


Τα παραπάνω διευκρινίζονται σε σχετική εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη που αφορά κυρίως δικηγόρους, υποθηκοφύλακες και συμβολαιογράφους.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο οι ανακοινώσεις των σχετικών Τομέων του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων (Ε.Τ.Α.Α), με βάση τις οποίες προσδιορίζεται το ύψος των εισφορών για τους ασφαλισμένους, εκδίδονται σε μεταγενέστερο χρόνο της χρήσεως που αφορούν.

Έτσι η καταβολή των εισφορών και η παραλαβή των ασφαλιστικών βιβλιαρίων, όπου επικολλώνται τα καταβαλλόμενα κατά τη διάρκεια μιας χρήσης ένσημα, παραλαμβάνονται από το Ταμείο σε χρόνο μεταγενέστερο της χρήσης. Γι' αυτό και όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν από ελεύθερους επαγγελματίες κατά τα ανωτέρω έως και την 31.3.2014 και αφορούν τη χρήση 2013 μπορούν να εκπέσουν από τα ακαθάριστα έσοδα της χρήσης αυτής.

Τέλος, διευκρινίζεται, ότι από την 1.1.2014 και μετά θα εκπίπτουν μόνο οι ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβληθεί έως το τέλος της χρήσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση