GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Το ασθενέστερο ευρώ απαιτεί διευκολυντική πολιτική»

Ένα ασθενέστερο ευρώ είναι επιθυμητό και απαιτεί μια «διευκολυντική» νομισματική πολιτική, δήλωσε το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Ch...



Ένα ασθενέστερο ευρώ είναι επιθυμητό και απαιτεί μια «διευκολυντική» νομισματική πολιτική, δήλωσε το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Christian Noyer, σε συνέντευξη με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

«Η υποχώρηση είναι επιθυμητή. Όσο ισχυρότερο είναι το ευρώ, τόσο πιο διευκολυντική πρέπει να είναι η νομισματική πολιτική», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Noyer ο οποίος είναι διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, δήλωσε πως το μη φυσιολογικό ισχυρό ευρώ δεν είναι λόγο της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ αλλά λόγω των εισροών κεφαλαίων καθώς οι επενδυτές εγκαταλείπουν τις αναδυόμενες αγορές. Δήλωσε ότι η ισχυρότερη ζήτηση εκτός της ευρωζώνης παρά εντός, συμβάλει επίσης στο ισχυρό ευρώ.

Η ΕΚΤ έχει αρκετά εργαλεία νομισματικής πολιτικής για να αυξήσει τον πληθωρισμό προς το μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%, όπως αγορές κρατικών και τραπεζικών assets, χαμηλότερα επιτόκια και επιπλέον forward guidance, δήλωσε ο Nοyer, σύμφωνα με την εφημερίδα. «Το ερώτημα είναι να γνωρίζουμε εάν πρέπει να δράσουμε και πότε».

Τα σχόλια του Noyer απηχούν τα αντίστοιχα του προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi, ο οποίος προειδοποίησε το Σάββατο ότι περαιτέρω αποδυνάμωση του ευρώ θα ενεργοποιούσε επιπλέον νομισματική χαλάρωση για να διατηρήσει τον πληθωρισμό από το να υποχωρήσει τόσο χαμηλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση