GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δήλωση του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας για το αεροδρόμιο Καστελλίου

Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, δρομολογούνται η νέα δ...



Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, δρομολογούνται η νέα δημοπράτηση του έργου του νέου Διεθνούς  Αεροδρομίου Καστελλίου και το χρονοδιάγραμμά του. Ελπίζω ο νέος αυτός διαγωνισμός δημοπράτησης να μην είναι απλά άλλη μια προεκλογική εξαγγελία και να έχει διασφαλιστεί ότι θα προσέλθουν επενδυτές.

Ωστόσο, είναι αυτονόητο ότι η δημιουργία ενός τέτοιας εθνικής κλίμακας έργου στην περιοχή μας αλλάζει άρδην τα δεδομένα. Σταθερός στόχος της Δημοτικής Αρχής Μινώα Πεδιάδας, που από την πρώτη στιγμή ασχολείται στενά με τα όσα αφορούν στο έργο, είναι η διεκδίκηση παρεμβάσεων, μελετών και έργων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, ώστε να ενισχυθεί η αναπτυξιακή της προοπτική. Η περιοχή του Δήμου μας έχει τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα και τη δική της αναπτυξιακή δυναμική, η οποία πρέπει να συνδεθεί με την αναπτυξιακή δυναμική που μπορεί να προσφέρει η κατασκευή και λειτουργία του έργου του νέου αεροδρομίου.

Με βάση τα παραπάνω το Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδας ήδη από την αρχή του 2011, έχει αποφασίσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδίκησης προκειμένου να υπάρξει το αναμενόμενο θετικό αναπτυξιακό αποτέλεσμα για την περιοχή και τους κατοίκους της, δίνοντας έμφαση στις θεσμικές διασφαλίσεις, τη δημιουργία και αξιοποίηση των αναγκαίων υποδομών, τη χρηματοδότηση των απαραίτητων μελετών, τη διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων και την αξιοποίηση καλών πρακτικών.

Με αυτό το γνώμονα καλούμε ξανά όλους, φορείς και πολίτες, σε κοινή συστράτευση, προκειμένου όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τα μέγιστα για τον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση