GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποια είναι η δικηγόρος που θέλει να ταράξει τα δρώμενα του Δήμου Αμαρουσίου;

Κατεβαίνει ως δημοτική σύμβουλος με τον Γιώργο Πατούλη - Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μαρούσι Αττικής, όπ...



Κατεβαίνει ως δημοτική σύμβουλος με τον Γιώργο Πατούλη - Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μαρούσι Αττικής, όπου ζω μέχρι και σήμερα.
Είμαι παντρεμένη με τον γενικό ιατρό Γρηγόρη Μαρκόπουλο και έχουμε έναν γιο δύο χρονών τον Αδαμάντιο.
Στην αρχή των μαθητικών μου χρόνων υπήρξα μαθήτρια της Ελληνικής Παιδείας και εν συνεχεία έχοντας αποφασίσει ότι θα ασχοληθώ με την Νομική Επιστήμη αποφοίτησα από το Κλασικό Λύκειο Αναβρύτων.
Το πέρας των μαθητικών μου χρόνων ακολούθησε το έτος 2000 η εγγραφή μου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Γκρίνουιτς (University of Greenwich), από την οποία και αποφοίτησα το 2003. Ακολούθως, συνέχισα τις νομικές σπουδές μου και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, αποφοιτώντας το 2004 με «Άριστα» από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Γουεστμίνστερ (University of Westminster), αποκτώντας ειδίκευση στον τομέα του Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου (LLM in International Commercial Law).
Το 2004 επέστρεψα στην Αθήνα, όπου ακολουθώντας την ισχύουσα τότε διαδικασία (ΔΟΑΤΑΠ) αναγνωρίστηκε το πτυχίο μου από την Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η σαρανταετής επιτυχημένη πορεία του πατέρα μου, Θεοδώρου Φραγκάκη ως δικηγόρου αποτέλεσε για εμένα την έμπνευση για τη μετέπειτα επαγγελματική μου σταδιοδρομία, με στόχο όχι την απλή συνέχιση μιας «οικογενειακής δικηγορικής παράδοσης», αλλά την ενασχόληση με μία επιστήμη διαρκώς εξελισσόμενη, θελκτική και γεμάτη προκλήσεις. Έχοντας αποκτήσει κατά τη διάρκεια των σπουδών μου σημαντικές και εμπεριστατωμένες γνώσεις αναφορικά με θέματα ναυτικού δικαίου, αλλά και δικαίου του διαδικτύου και του ανταγωνισμού, καθώς επίσης και διεθνούς εμπορικού δικαίου και δικαίου του καταναλωτή, επέλεξα και ως δικηγόρος να ασχοληθώ με αντίστοιχες υποθέσεις, εφαρμόζοντας τις θεωρητικές γνώσεις μου και σε επίπεδο πράξης.
Επιλέγοντας συνειδητά εδώ και μία επταετία τη μάχιμη δικηγορία, ως τρόπο ζωής και εργασίας και εργαζόμενη - ήδη από τα χρόνια της άσκησης - ως συνεργάτης του δικηγορικού γραφείου «Θεόδωρος Φραγκάκης & Συνεργάτες», έχω χειριστεί σειρά υποθέσεων αστικού και ποινικού δικαίου καθώς επίσης και αρκετές υποθέσεις στρατιωτικού δικαίου. Ταυτόχρονα εργάζομαι σε καθημερινή βάση στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών ως νομική σύμβουλος, πλαισιωμένη απο έγκριτους νομικούς, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιατροί και δίδοντας νομικές συμβουλές για την αντιμετώπιση τους αλλά κυρίως την πρόληψη τους.
Το έτος 2011 ασχολήθηκα με την συγγραφή πονήματος στο οποίο συμπεριέλαβα τη διαδικασία των Ασφαλιστικών Μέτρων και το οποίο τον Ιανουάριο του 2014 το επανέκδωσα επικαιροποιημένο.
Η επαφή μου με την καθημερινή και δυστυχώς γεμάτη προβλήματα όψη της δικηγορίας δεν με πτόησε οποιαδήποτε στιγμή. Αντιθέτως, η ιδιότητά μου ως εργαζόμενης γυναίκας, συζύγου και μητέρας, η οποία με έφερε σε επαφή με χρόνιες δυσλειτουργίες, με παρακίνησαν να αναλάβω δράση ως εκπρόσωπος μίας νέας γενιάς Δικηγόρων προς το σκοπό της άμβλυνσης προβλημάτων που χρονίζουν.
Έχοντας γαλουχηθεί απο τους γονείς μου τόσο εγώ όσο και ο αδερφός μου με τις αξίες και τα ιδεώδη της Ελληνικής παράδοσης και οικογένειας δραστηριοποιήθηκα, πλαισιωμένη και από άλλους εκλεκτούς συναδέλφους, στην ανάληψη διαφόρων ειδών κοινωνικών δράσεων, όπως ήταν η κατάθεση μήνυσης ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά παντός υπευθύνου εκδότου, διευθυντή σύνταξης, δημοσιογράφου και αρθρογράφου του Γερμανικού περιοδικού Focus (Φόκους) με στόχο την προάσπιση της εθνικής μας αξιοπρέπειας, αλλά και την άρση ανισοτήτων.
Έτσι λοιπόν πιστεύοντας ακράδαντα πως οι νέοι άνθρωποι - έστω και αν υστερούν σε εμπειρία - έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν με την όρεξη και τις ιδέες τους, αλλάζοντας τα «κακώς κείμενα», κατήλθα στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατά τις οποίες οι δικηγόροι των Αθηνών με εμπιστεύτηκαν και εξελέγην σύμβουλος σε μια χρονική περίοδο που φάνταζε ακατόρθωτο για μια νέα δικηγόρο.
Από τον Σεπτέμβριο του 2012 ως τον Ιανουάριο του 2014 , χρονικό διάστημα το οποίο συνέπεσε με την δυσκολότερη συγκυρία για όλα τα ελευθέρια επαγγέλματα, υπήρξα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα στάθηκα δίπλα σε κάθε δικηγόρο, που ζήτησε τη βοήθεια μου και μετέφερα ενώπιον του ΔΣ του ΔΣΑ κάθε δίκαιο αίτημα των συναδέλφων μου ασκώντας κάθε δυνατή πίεση για την υλοποίηση του.
Η ενασχόληση μου με τα κοινά υπήρξε φυσική συνέπεια καθότι συνεργαζόμενη σε καθημερινή βάση με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Πατούλη, ως νομική σύμβουλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εμπνεύστηκα από το όραμα του για το Μαρούσι μας. Θαυμάζοντας λοιπόν τον Δήμαρχο μας για το έργο του αποφάσισα να συμμετάσχω στην δραστήρια ομάδα του για να συνδράμω και εγώ με την σειρά μου στην δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Πόλης Προτύπου. Έχοντας ως προτεραιότητά τη προσφορά μου στο κοινωνικό σύνολο, κατέρχομαι για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές με την βεβαιότητα ότι μπορώ να στέκομαι πάντα δίπλα σε κάθε συμπολίτη μου δίδοντας σθεναρά μάχες για να κάνω την καθημερινότητα μας πιο όμορφη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση