GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δικάζουν τους αγωνιστές των διοδίων...

του Χρήστου Σταμόπουλου. Συνεχίζονται και τον Απρίλιο οι λεγόμενες «δίκες της Λάρισας» κατά των αγωνιστών των διοδίων. Πολίτ...



του Χρήστου Σταμόπουλου.

Συνεχίζονται και τον Απρίλιο οι λεγόμενες «δίκες της Λάρισας» κατά των αγωνιστών των διοδίων.
Πολίτες απ’ όλη τη Θεσσαλία, ανάμεσά τους και πολλοί Τρικαλινοί, κάθονται στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας κατηγορούμενοι για (δημόσια) διέγερση των πολιτών σε απείθεια κατά των νόμων ή τέλεση αδικημάτων, καθώς και για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Οι κατηγορίες αφορούν τις κινητοποιήσεις που έγιναν το 2011 σ’ ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας, όταν ο κόσμος διαμαρτυρόταν για τα υπέρογκα και παράνομα διόδια, τα οποία καρπώνονται ληστρικά οι μεγαλοεργολάβοι, με τις πλάτες των κυβερνήσεών τους.
Φρονηματικές δίκες με στημένα κατηγορητήρια

Τα κατηγορητήρια είναι σαθρά και έωλα. Είναι στημένα.
Κατηγορούν τους διαμαρτυρόμενους πολίτες για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, όταν οι ίδιοι οι σταθμοί των διοδίων, που φυτρώνουν σαν πυκνότατα μανιτάρια, παρακωλύουν και διαταράσσουν την ελεύθερη και ομαλή κυκλοφορία στους εθνικούς μας δρόμους.

Η κυβέρνηση με τους εισαγγελείς κατηγορούν ψευδώς τους χιλιάδες διαδηλωτές κατά μήκος του εθνικού δικτύου της χώρας πως τάχα «παρότρυναν τους διερχόμενους οδηγούς… να εξαναγκάσουν με τη βία ή με απειλές τους εισπράκτορες διοδίων… να επιτρέψουν τη διέλευση αυτών σηκώνοντας τις μπάρες, αποφεύγοντας έτσι την καταβολή του αντιτίμου…» ή πως τάχα διέγειραν δημόσια σε απείθεια κατά των νόμων παροτρύνοντας τους διερχόμενους οδηγούς να μην πληρώνουν διόδια, όταν δεν είχε ακόμη ψηφισθεί η περιβόητη τροπολογία Ρέππα – Μαγκούφη και η μη καταβολή του αντίτιμου των διοδίων δεν συνιστούσε παράνομη πράξη!

Βλέπουμε λοιπόν η κυβέρνηση να στήνει κατηγορητήρια σ’ όσους αγωνίζονται και διαμαρτύρονται εναντίον των πολιτικών της με βάση τα άρθρα 183 επ’ του Ποινικού Κώδικα, τα οποία είχαν περιπέσει σε αχρηστία για δεκαετίες. Είχαν εφαρμοστεί τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια. Θέλουν και τώρα να δημιουργήσουν ανάλογο κλίμα, αρχίζοντας ανάλογες διώξεις αγωνιστών!

Βέβαια όσες υποθέσεις εκδικάστηκαν μέχρι τώρα κατέληξαν σε αθωωτικές αποφάσεις.

Ωστόσο οι «δίκες της Λάρισας» μας αφορούν όλους, γιατί πρόκειται ξεκάθαρα για δίκες προσχηματικές και φρονηματικές. Διώκονται και ποινικοποιούνται το φρόνημα, οι κοινωνικοί αγώνες, η έκφραση του λόγου και η διάδοση των απόψεων. Δηλαδή θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα.

Μ άλλα λόγια, ασκείς τα βασικά ατομικά και πολιτικά δικαιώματα, που είναι κατοχυρωμένα στο Σύνταγμα, και κινδυνεύεις να πας κατηγορούμενος!!

Ληστεύουν και φιμώνουν τον λαό!

Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, που στελέχη της συνομιλούν και συνεργάζονται σε τους νεοναζιστές, δεν ληστεύει μόνο τον λαό προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, αλλά συγχρόνως συρρικνώνει τη δημοκρατία και βάζει φίμωτρο στον λαό!

Ο ΛΑΟΣ πρέπει να ξεσηκωθεί και την ανατρέψει ΤΩΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση