GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γ. Σούρλας: Προτεραιότητα η πάταξη της διαφθοράς

Στην ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα ο Εθνικός Συντονιστής για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη Βουλή, ο Γενικός Γραμματέας Δι...



Στην ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα ο Εθνικός Συντονιστής για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη Βουλή, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας, με παρέμβασή του, τόνισε:
«Με εκπεφρασμένη την πολιτική βούληση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση των φαινομένων της διαπλοκής και της διαφθοράς, που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και στην εθνική ταπείνωση.

Πρέπει μάλιστα να αποτελέσουν άμεση προτεραιότητα οι περιπτώσεις και τομείς εκείνοι της διαφθοράς που προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες εσόδων, όπως είναι οι offshore εταιρίες, το λαθρεμπόριο καυσίμων, τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια, απώλειες μάλιστα που, παρά το γεγονός ότι έχουν μειωθεί κατά τα τελευταία δύο χρόνια, ξεπερνούν συνολικά τα 8 δισ. ευρώ το χρόνο.
Το μέγεθος των απωλειών αυτών των εσόδων επιβάλλει, τα ζητήματα αυτά να αποτελέσουν αντικείμενα χωριστών συζητήσεων και δράσεων. Ακόμη, η χώρα μας να παρέμβει στη διεθνή κοινότητα για τις offshore εταιρίες και τις τριγωνικές συναλλαγές, που αποτελούν τα μεγαλύτερα οχήματα φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής παγκοσμίως.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στα πλαστά και εικονικά τιμολόγια, ο κ. Σούρλας είπε ότι, βάσει στοιχείων του ΣΔΟΕ, για το έτος 2013, από τους 34.983 ελέγχους διαπιστώθηκαν 1.069.778 παραβάσεις και ποσό συναλλαγών 2.559.351.316 ευρώ. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τα αποτελέσματα ελέγχων που διενεργήθηκαν σε ποσοστό 15% των επιχειρήσεων.

Γι αυτό, τα φαινόμενα αυτά, πρέπει να παταχθούν με την επιβολή αποτελεσματικών νομοθετικών και διοικητικών μέτρων, κατέληξε ο κ. Σούρλας.

2 σχόλια

  1. Η διαφθορα ειναι σε ολο το υπαρχον πολτικο συστημα. Πως θα παταγχθει απο τους αντιπροσωπους αυτου του συστηματος. Αν θελουν να προσφερουν υπηρεσιες στη χωρα να παραιτηθουν ομαδικα και να εξαφανισθουν απο τη πολιτικη σκηνη.Τοπο σε νεους και αφθαρτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 9:20
    -----
    Η αλλαγη ΔΕΝ γινεται με παραιτησεις...

    αλλα
    με ΦΩΤΙΑ και ΤΣΕΚΟΥΡΙ για τους προσκυνημενους



    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση