GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Όχι στη βίαιη ωρίμανση του ΣΥΡΙΖΑ»

Τα ενοχικά κόμματα προσπαθούν να αντιδράσουν στην λαϊκή κατακραυγή με τερτίπια του τύπου των διπλών υποψηφιοτήτων, των κατασκευασμένων υπ...

Τα ενοχικά κόμματα προσπαθούν να αντιδράσουν στην λαϊκή κατακραυγή με τερτίπια του τύπου των διπλών υποψηφιοτήτων, των κατασκευασμένων υποψηφιοτήτων και των γκρίζων υποψηφιοτήτων. Βάζουν ήδη πήχη για να κριθούν και αναφέρουν φτιαχτές δημοσκοπήσεις βάζοντας όριο τις 6 περιφέρειες για τη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή 1 ακόμα κέρδος από τις 5 που είχε ενώ για την Ελιά υπολογίζουν 4 από τις 7 που είχε το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, μας «αφήνουν» 2 και αυτές όχι και τόσο σίγουρες, ταυτόχρονα βεβαίως προετοιμάζουν και την σάπια πολιτική του δεύτερου γύρου.
Σε όλα αυτά, εμείς απαντάμε :
ü Στους δήμους, με την πολιτική μας ενάντια στην ανθρωποκτόνο στάση τους και με πρόσωπα ηθικά και ενεργά και με συμμαχίες που οφείλουμε να τις επεξεργαστούμε.
ü Στην περιφέρεια, με την πολιτική πάνω από όλα πρόταση μας, η οποία βεβαίως και είναι κυρίαρχη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να υποτμηθούν τα πρόσωπα και οι συμμαχίες.
ü Στις ευρωεκλογές, πάλι μόνο με την πολιτική πρόταση μας και με τον συμβολισμό των προσώπων.

Χρειάζονται και ήδη το διαπιστώσαμε στην κατάρτιση ψηφοδελτίων τα κάτωθι :
1. Άνοιγμα στο λαό.
2. Κοινωνικές συμμαχίες.
3. Πολιτικές συμμαχίες.
4. Τρόπο προβολής και απόκτησης εμπιστοσύνης με τον πολίτη.
5. Να ξεφύγουμε από τα δικαιολογημένα, φοβικά αντανακλαστικά.
6. Να βρούμε την ισορροπία μας και να μην δρούμε ούτε ως σκαντζόχοιρος αλλά ούτε ως κολυμβήθρα Σιλωάμ.
7. Να προτάξουμε τις πολιτικές μας και να επιβάλλουμε εμείς την ατζέντα μας κόντρα στις δικές τους επιταγές και την δυνατότητα που έχουν να τις επιβάλουν, λόγω των συνεργασιών και των σχέσεων τους με το θολό τοπίο των ΜΜΕ.

Στο νομό Ηρακλείου βεβαίως και υπάρχει μια ιδιαιτερότητα, καθώς έχουμε να κάνουμε με τα μπρεσνιεφικά ποσοστά της ένοχης κεντροαριστεράς τα οποία διαιωνίζονται δήθεν ως παράδοση και τα οποία υποκρύπτουν συμφέροντα καταδικαστέα. Για τον λόγο αυτό χρειάστηκε σκληρή δουλειά που άλλοτε έως σήμερα απέδωσε και άλλοτε όχι.
Το να μπολιαστεί ο κάθε χώρος με οργανωτική δομή ΣΥΡΙΖΑ ήταν το ζητούμενο. Στην προσπάθεια αυτή άλλοι βοήθησαν πολύ και άλλοι λίγο. Άλλοι πάλι άκουσαν πολύ και άλλοι λίγο ή και καθόλου. Αυτό βέβαια είχε ως αποτέλεσμα την μικρή συμμετοχή μας, η οποία περιορίστηκε σε 4 δήμους μόνο.
Στο μήνα που μένει ας διδαχτούμε από τα λάθη μας και ας μην περιμένουμε την πολιτική του ώριμου φρούτου. Πρέπει να προλάβουμε αυτό που φοβάμαι, πρέπει δηλαδή να προσπαθήσουμε ώστε να μην βρεθούμε σε κατάσταση βίαιης ωρίμανσης.

Γιάννης Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

2 σχόλια

  1. Αυτά σας κρύβουν για να ψηφίσετε ξανά τους υποψηφίους ( επίσημους ή ψευτοανεξάρτητους ) της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ- Ελιάς, του Ποταμιού, της Δημάρ και του Λάος στις τριπλές κάλπες και μετά θα έρθει ακόμα μεγαλύτερο αγγούρι. Διαβάστε τα :

    Με τίτλο: "Κρυφά μέτρα 6 δισ. έως το 2018" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία επισημαίνει ότι "το μεσοπρόθεσμο φέρνει λιτότητα διαρκείας". Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα κάνει λόγο για "νέο «κούρεμα» σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές για να επιτευχθούν οι στόχοι που θέτει η τρόικα". Παράλληλα προβλέπονται "επιπλέον φόροι ύψους 2,6 δισ. ευρώ σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα και κατάργηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ", αλλά και "μαχαίρι στις δαπάνες για την υγεία, την παιδεία, την άμυνα και την τοπική αυτοδιοίκηση"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Το Ποτάμι προσέφερε ύπνον ελαφρύ στους αγκομαχούντες της διαπλοκής. Τα σακίδια και τα πενιχρά οικονομικά μέσα δεν με πείθουν εμένα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λαζόπουλος, και προσθέτει: «ξέρεις είμαι από τη Λάρισα, μεγάλωσα στον Πηνειό δίπλα σε ποτάμι, όταν είναι καθαρά τα νερά, χωρίς ρουφήχτρες βουτάω. Όταν όμως είναι βρόμικα, κάθομαι στην όχθη και τα αφήνω να περάσουν».

    Προς το παρόν, σημειώνει ο ηθοποιός σε συνέντευξή του στη Real News, παρακολουθώ και εγώ με πόση υστερία έχουν αγκαλιάσει τον κ. Θεοδωράκη τα μέσα της διαπλοκής. «Πώς τού παραχωρούν ώρες επί ωρών να μιλάει, χωρίς κανένα εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά με βάση τις καθοδηγούμενες δημοσκοπήσεις. Αναφέρεται και σε μένα δημόσια, δικαίωμά του ασφαλώς, απλά να αναφέρω πως ούτε ένα κανάλι δεν με πήρε αν θέλω να απαντήσω κάτι ρε αδελφέ. Έτσι για τη δημοκρατία στα προσχήματα. Ούτε καν το δελτίο ειδήσεων του σταθμού που εργάζομαι. Τι να πω... Ξέρουν βέβαια, ότι δεν απαντώ, ίσως γι’ αυτό» δηλώνει.

    Αναφέρει δε, ότι «από τον τρόπο που τον στηρίζει η διαπλοκή πρέπει να καταλάβει η κοινωνία το ρόλο του».

    Σε ό,τι αφορά την άρνησή του να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο ηθοποιός υπογραμμίζει ότι δεν είναι έτοιμος να κατέβει τώρα στην πολιτική, και ότι άλλοι μπορούν να το κάνουν αυτό καλύτερα από τον ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση