GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποια τρανσέξουαλ κατεβαίνει υποψήφια (στην Ινδία) στις εκλογές...

Λίγες μόλις ημέρες μετά την αναγνώριση του «τρίτου φύλου» στην Ινδία, η 53χρονη Bharathi Kannamma τρανσέξουαλ ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει υ...

Λίγες μόλις ημέρες μετά την αναγνώριση του «τρίτου φύλου» στην Ινδία, η 53χρονη Bharathi Kannamma τρανσέξουαλ ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει υποψήφια στις εκλογές διεκδικώντας την είσοδό της στο κοινοβούλιο.
"Ξέρω ότι ακόμα και όταν έρχονται να με δουν να μιλώ, οι άνθρωποι με αντιμετωπίζουν με περιέργεια και καχυποψία. Όσοι, όμως, ακούν τι λέω, αλλάζουν γνώμη και ξεπερνούν το γεγονός ότι είμαι τρανσέξουαλ", δήλωσε η Μπαρατί Κανάμα, η οποία κατεβαίνει ως υποψήφια στην πόλη Madurai και πρόσθεσε "Δεν έχω απολύτως τίποτα να φοβηθώ κι ο κόσμος το γνωρίζει αυτό, όπως γνωρίζει ότι δεν είμαι διεφθαρμένη".
Στην Ινδία υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες διαφυλικοί και ευνούχοι, λένε ακτιβιστές, αλλά επειδή δεν αναγνωρίζονται νομικά, είναι εξοστρακισμένοι στο περιθώριο της παραδοσιακά συντηρητικής ινδικής κοινωνίας, πέφτουν θύματα διακρίσεων και καταχρήσεων και συχνά εξωθούνται στην πορνεία.
Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε επικριθεί το Δεκέμβριο από ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν αποκατέστησε μια απαγόρευση του ομοφυλοφιλικού σεξ, έπειτα από τετραετή περίοδο αποποινικοποίησής του. Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως μόνο το κοινοβούλιο μπορεί να αλλάξει το νόμο.
Πηγή: time

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση