GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είμαστε εις το «εμείς» Σαμαρά όχι εις το "Εγώ"

Γιάννης Μακρυγιάννης ...."να μην λέγει ούτε ο δυνατός «εγώ» ούτε ο αδύνατος"... [ Αντώνης Σαμαράς-ΑΧΕΠΑΝΣ ] «Δεν θ...




Γιάννης Μακρυγιάννης ...."να μην λέγει ούτε ο δυνατός «εγώ» ούτε ο αδύνατος"...
[ Αντώνης Σαμαράς-ΑΧΕΠΑΝΣ ]
«Δεν θα επιτρέψω ποτέ, σε καμιά εγκληματική οργάνωση, να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής μας ζωής» είπε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκπροσώπους των AΧΕΠΑΝΣ, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σας άκουσα και δεν πίστευα στ' αυτιά μου....
Αυτό το -κατ' επανάληψη- "Εγώ σας" -ενικός, πρώτο πρόσωπο- δημιουργεί κ. Πρωθυπουργέ "αρνητικές σκέψεις" και προβληματισμό και ενδείξεις ....για εγωκεντρισμό, καθεστωτική νοοτροπία, αλαζονεία, έλλειμμα δημοκρατίας ....όλα τούτα -μαζί με άλλα- είναι "κακό πράμα" ....."να μην λέγει ούτε ο δυνατός «εγώ» ούτε ο αδύνατος" .... "παρά μόνον όταν αγωνιστεί μόνος του" ....αυτά έλεγε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης!
Υπάρχουν και άλλοι κ. Σαμαρά στο Κόμμα και στην πολιτική -ζώντες και τεθνεότες- ....σ' αυτή την χώρα -ευτυχώς- δεν είστε τίποτε από μόνος σας ....εμείς ο λαός σας έχουμε Εκεί ....και σας ανεχόμαστε ....όταν τα όρια της ανοχής και της αντοχής μας τελειώσουν ....θα πάτε στο σπίτι σας, όπως τόσοι άλλοι πριν από εσάς ....πιο "σεμνά" -και δημοκρατικά- λοιπόν κ. Πρωθυπουργέ ....αλλότρια εξουσία -του λαού- διαχειρίζεσαι.
Ένα πράμα μόνον με παρακίνησε κι εμένα να γράψω ότι τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι· όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσομεν εδώ. Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί, να την φυλάμεν κι όλοι μαζί και να μην λέγει ούτε ο δυνατός «εγώ» ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς «εγώ»; Όταν αγωνιστεί μόνος του και φκιάσει ή χαλάσει, να λέγει «εγώ»· όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκιάνουν, τότε να λένε «εμείς». Είμαστε εις το «εμείς» κι όχι εις το «εγώ». Και εις το εξής να μάθομεν γνώση, αν θέλομεν να φκιάσομεν χωριόν, να ζήσομεν όλοι μαζί.
Αναγνώστης

5 σχόλια

  1. Στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την βουλή την Κυριακή 30-3-2014 , περάστηκε η απαίτηση της τρόικας για αναλογιστικό έλεγχο όλων των συνταξιοδοτικών ταμείων από το 2000 έως σήμερα .
    Αυτό σημαίνει ότι από το 2015 θα ισχύσει η Εθνική σύνταξη των 360 ευρώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η οικογένεια του
    Σαμαρά (και ο ίδιος) γαμιέται και επειδή δεν έχει έμβυριο αυτός, φαντάζομαι πως ένας προχθεσινός σχολιαστής θα του γάμαγε το του Άδώνιδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνεχίζουν να προκαλούν οι δημοσκόποι τη οργισμένη από τους φόρους και τα χαράτσια κοινή γνώμη. Η ΝΔ είναι κάτω από 15% και τη δείχνουν πάνω από 20%. Το ανύπαρκτο Ποτάμι που είναι στο 5% το ανεβάζουν στο 8% και την Ελιά του 3% την ανεβάζουν στο 5%, προσπαθώντας να μειώσουν τα άλλα κόμματα,ειδικά τον Σύριζα και τους ΑΝΕΛ.
    Για την Χ.Α δεν μπορεί να μετρηθεί η ακριβής εκλογική της απήχηση, αφού πολλοί ψηφοφόροι της δεν απαντούν στις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις. Άρα, γιατί επιμένουν να εκτίθενται ; Για προσπαθούν να πείσουν ότι έχουν "ρεύμα" τα χωρίς νέους ψηφοφόρους κόμματα της χρεοκοπίας και της διαπλοκής ( ΝΔ, Ελιά, Ποτάμι, Δημάρ ) ; Γιατί προκαλούν τους αγανακτισμένους, άνεργους και νεόπτωχους Έλληνες ; Δεν ψηφίζουμε τους εκλεκτούς του συστήματος χρεοκοπίας-μνημονίου- χαρατσιών Καμίνη, Σπηλιωτόπουλο, Κακλαμάνη, Σγουρό, Μπουτάρη, Καλαφάτη, Ιωαννίδη και όλους όσους στηρίζει η ΝΔ και η Ελιά. Τους μαυρίζουμε. Πρέπει να στείλουμε ηχηρό μήνυμα ότι δεν αντέχουμε άλλους φόρους. Κάθε ψήφος σε ΝΔ, Ελιά,Ποτάμι και στους επίσημους ή ψευτοανεξάρτητους υποψηφίους τους θα εκτιμηθεί ως ψήφος εμπιστοσύνης στα χαράτσια, στους φόρους, στην πολιτική ανεργίας και απολύσεων και μετά τις εκλογές θα μας πάρουν και τα ... σώβρακα ! Δίνουν ψίχουλα και θα τα πάρουν πολλαπλάσια μετά τις εκλογές. Τη ψήφο μας θέλουν και μετά θα μας πετάξουν σαν στημένες λεμονόκουπες. Μας θέλουν χειροκροτητές και ψηφοφόρους μιας χρήσης. Μας βλέπουν σαν ραγιάδες, σαν υποτελείς, σαν "κοινές γυναίκες" μιας χρήσης που θα μας "βιάζουν" 4 χρόνια και εμείς θα τους ψηφίζουμε μια ζωή ! Ξυπνήστε, ελευθερωθείτε από τα δεσμά των κοτζαμπάσηδων και των πολιτικών τζακιών. Οι πρόγονοί μας έμειναν 400-500 σκλάβοι στους Τούρκους. Πόσο εμείς θα είμαστε σκλάβοι των νεοκοτζαμπάσηδων της ΝΔ,της Ελιάς και των δεκανικιών τους ( Ποτάμι, Δημάρ, Λάος ) ; Ως πότε θα ανεχόμαστε τους κομματικούς, στους δήμους και τις περιφέρειες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΧΑΙΤΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΕΧΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΧΑΙΤΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΕΧΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση