GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Λισσαβόνα έχει χώρο για έναν!

Η μια (Ρεάλ Μαδρίτης) θέλει να βρεθεί σε τελικό Champions League μετά από 12 χρόνια και να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το ...

Η μια (Ρεάλ Μαδρίτης) θέλει να βρεθεί σε τελικό Champions League μετά από 12 χρόνια και να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το περίφημο -πλέον- δέκατο τρόπαιο στην ιστορία της. Η άλλη (Μπάγερν Μονάχου) θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και να «ψάξει» το repeat, κάτι που έχει πετύχει στο παρελθόν μόνο η Μίλαν τις σεζόν 1988-89 και 1989-90.

Μετά τον πρώτο ημιτελικό της Μαδρίτης, μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό της Λισσαβόνας έχει πάρει η «βασίλισσα», χάρη στη νίκη 1-0 με το γκολ του Μπενζεμά. Στο δεύτερο 90άλεπτο στην «Αλιάνζ Αρένα», οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι καλούνται να υπερασπιστούν αυτό το σκορ, πετυχαίνοντας ενδεχομένως και γκολ, ώστε να κάνουν ευκολότερο το έργο τους και στο τέλος να είναι αυτοί που θα πανηγυρίσουν. Το περασμένο Σάββατο για το πρωτάθλημα, οι «μερένχες» δεν δυσκολεύτηκαν να νικήσουν την Οσασούνα με 4-0 και να παραμείνουν σε τροχιά τίτλου. Στα ευχάριστα, είναι το γεγονός ότι δεν προέκυψαν αγωνιστικά προβλήματα, κάτι που σημαίνει ότι για μια ακόμη φορά θα απουσιάσουν οι μακροχρόνια τραυματίες Κεντίρα, Χεσέ και Αρμπελόα.

Από την άλλη, μετά το 1-0 της Μαδρίτης, η Μπάγερν για να πάρει την πρόκριση, χρειάζεται καθαρή νίκη. Με ίδιο σκορ, θα χρειαστεί το ημίωρο της παράτασης, αν σκοράρει δύο φορές, θα πετύχει τον στόχο της στην κανονική διάρκεια, ενώ αν δεχθεί γκολ, θα πρέπει να πετύχει τουλάχιστον τρία. Οι Βαυαροί, έχοντας το μυαλό τους στον επαναληπτικό, δυσκολεύτηκαν αρχικά από τη Βέρντερ στο ματς που προηγήθηκε για το πρωτάθλημα, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασαν στο επιβλητικό 5-2. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα υπολογίζει ουσιαστικά σε όλους τους παίκτες του, πλην των Τιάγκο, Σακίρι και Μπαντστούμπερ, που απουσιάζουν εδώ και καιρό.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Πορτογάλος, Πέδρο Προένσα, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μπερτίνο Μιράντα και Τιάγκο Τρίγκο.

Περί… προϊστορίας

** Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί στο παρελθόν πέντε φορές στα ημιτελικά του Champions League, με τη Μπάγερν να μετράει τέσσερις προκρίσεις (1976, 1987, 2001 και 2012) και τη Ρεάλ μόλις μια (2000).

** Στις 12 από τις 14 φορές που η «βασίλισσα» είχε νικήσει στον πρώτο ημιτελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, πήρε την πρόκριση. Από την άλλη, οι Βαυαροί μόλις μια φορά σε τέσσερις προσπάθειες, κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό, έχοντας χάσει στο πρώτο παιχνίδι.

** Αφιλόξενη έχει αποδειχθεί η έδρα της Μπάγερν για την Ρεάλ. Σε δέκα αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο Μόναχο, μόλις μια φορά οι Ισπανοί έφυγαν με την ισοπαλία, ενώ τις υπόλοιπες εννιά νίκησαν οι Γερμανοί. Τα τέρματα είναι 24-10.

Πηγή: sport-fm.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση