GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόγραμμα «Στοματικής εξέτασης» από το Δήμο Περιστερίου

Το πρότυπο Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου του Δήμου Περιστερίου λειτουργεί σαν πιλότος στον επαναπροσανατολισμό του συστήματος υγε...



Το πρότυπο Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου του Δήμου Περιστερίου λειτουργεί σαν πιλότος στον επαναπροσανατολισμό του συστήματος υγείας στην πρωτοβάθμια φροντίδα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και δεδομένα.

Υλοποιώντας με αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα αυτή τη νέα στρατηγική και εφαρμόζοντας σύγχρονες προσεγγίσεις παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες σε μια πολύ δύσκολη περίοδο οικονομικής κρίσης.

Η σημασία της Πρόληψης και της Αγωγής Υγείας είναι προτεραιότητα των επιστημόνων του κέντρου. Σε αυτό βρήκε σύμμαχο το Δήμο Περιστερίου που μεταξύ άλλων σχεδίασαν και ξεκίνησαν την υλοποίηση ενός προγράμματος «Στοματικής εξέτασης» σε όλα τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Περιστερίου για μαθητές της Α,Β,Γ τάξης. Κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ στελεχωμένη με προσωπικό του ΚΥ –οδοντίατρο ,νοσηλευτή -και του Δήμου-Κοινωνική Υπηρεσία κ.Θεοδωράκος-επισκέπτη υγείας, νοσηλευτή- θα επισκέπτεται τρις φορές την εβδομάδα τα δημοτικά σχολεία.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 4 Μαρτίου, έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και ελέγχονται τα παιδιά που έχουν προσκομίσει την συναίνεση των γονέων τους. Στο κάθε παιδάκι δίνεται βεβαίωση ελέγχου με τις παρατηρήσεις του οδοντιάτρου. Το κέντρο υγείας παρέχει στα παιδάκια δωρεάν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες.

Η συνέργια Δήμου και Κέντρου Υγείας είναι καθοριστικός παράγοντας για την δημιουργία αυτών των παρεμβάσεων. Η διάθεση του Δήμου Περιστερίου για συνεργασία και προσφορά στους δημότες του μαζί με την αποτελεσματικότητα των συνεργατών του Κέντρου Υγείας Περιστερίου δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να επωφεληθούν σε μία δύσκολη περίοδο αυτού του είδους τις υπηρεσίες.

Το πρόγραμμα θα καλύψει τα πενήντα (50) δημοτικά σχολεία του δήμου και εκτιμάται ότι θα εξεταστούν περισσότερα από 3500 παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση