GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυξήθηκαν σε ετήσια βάση οι εξαγωγές της ευρωζώνης

Το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου της Ευρωζώνης διευρύνθηκε τον Φεβρουάριο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκα...


Το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου της Ευρωζώνης διευρύνθηκε τον Φεβρουάριο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν και οι εισαγωγές έμειναν αμετάβλητες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat).
Οι εξαγωγές από τις 18 χώρες της Ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά 3% σε ετήσια βάση, μετά την άνοδό τους κατά 1% τον Ιανουάριο. Τα ετήσια στοιχεία είναι μη εποχικά προσαρμοσμένα.
Το πλεόνασμα του ισοζυγίου αυξήθηκε σε 13,6 δισ. ευρώ έναντι 9,8 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2013 και 0,8 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο. Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, οι εξαγωγές συνέχισαν να αυξάνονται μετά από τη συνεχόμενη μείωσή τους το τελευταίο τρίμηνο του 2013 και σημείωσαν μία αύξηση 1,2% σε σχέση με τον Ιανουάριο, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 0,6% σε μηνιαία βάση.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση