GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο Λευκό Οίκο Παναγιωτόπουλος και Κεφαλογιάννη

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη εκπροσώπησαν φέτος την ελληνικ...


Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη εκπροσώπησαν φέτος την ελληνική κυβέρνηση στην καθιερωμένη γιορτή που έγινε στο Λευκό Οίκο για να τιμηθεί η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821.
Στην γιορτή αυτή συγκεντρώνονται οι επιφανέστεροι εκπρόσωποι της ομογένειας από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, ο οποίος προσφωνεί τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ που είναι πάντοτε παρόντες και απευθύνονται και αυτοί από το βήμα στους εκπροσώπους της ομογένειας.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση έγινε την Παρασκευή το απόγευμα στις αίθουσες του Λευκού Οίκου που γέμισαν από τετρακόσιους και πλέον εκπροσώπους της Ελληνικής ομογένειας στις Η.Π.Α.. Μαζί τους πολλοί εν ενεργεία γερουσιαστές και βουλευτές από το Κογκρέσσο, που δεν έχουν καταγωγή από την Ελλάδα, αλλά ανήκουν σ’ αυτό που ονομάζουν τα media ελληνικό λόμπυ στα νομοθετικά σώματα των Η.Π.Α., αλλά και άλλοι ελληνικής καταγωγής.
Μεταξύ αυτών ο Γκας Μπιλιράκης από την Φλόριντα, η γνωστή για τις παρεμβάσεις της υπέρ της Κύπρου και της Ελλάδας Κάρολιν Μαλονέϊ, ο Κρις Σπύρου, η πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουγγαρία Έλεν Τσακόπουλος, ο γνωστός συγγραφέας και σεναριογράφος Νίκος Γκατζογιάννης κ.α.
Τις ομιλίες ξεκίνησε ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάϊντεν, που αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην Ελλάδα, στον Αντώνη Σαμαρά και στο ξεχωριστό έργο που επιτελεί ως πρωθυπουργός της χώρας.
Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία των δύο Υπουργών και υπογράμμισε την ξεχωριστή σημασία που έχει για τον απανταχού ελληνισμό η 25η Μαρτίου ως επέτειος της ανεξαρτησίας.
Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Δημήτριος, ο οποίος τόνισε τη σημασία της γιορτής και παρουσίασε με περιεκτικό τρόπο τις θέσεις της Ελλάδος στα μείζονα θέματα μεγάλης εθνικής σημασίας.
Τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο διαδέχθηκε στο βήμα ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπαμα, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας καλησπέρα στα ελληνικά και προκαλώντας το έντονο χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.
Αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον ελληνισμό και στην προσφορά του στην Αμερική, υπογραμμίζοντας τον θαυμασμό του και για την μεγάλη προσπάθεια που κάνει σήμερα ο ελληνικός λαός και η κυβέρνησή του για να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση.
Μόλις τελείωσε την ομιλία του ο Πρόεδρος Ομπάμα κατέβηκε από το βήμα και άρχισε να χαιρετάει τους παρευρισκόμενους μεταξύ των οποίων ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και η Όλγα Κεφαλογιάννη αλλά και ο Έλληνας Πρέσβης στην Ουάσινγκτόν Χρήστος Παναγόπουλος.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος χαιρέτησε επίσης θερμά τους Έλληνες αξιωματικούς και των τριών όπλων, που είναι διαπιστευμένοι ως εκπρόσωποι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Μετά την αποχώρηση του Μπάρακ Ομπάμα από την αίθουσα έμεινε για αρκετή ώρα ο Αντιπρόεδρος Μπάϊντεν ο οποίος αντάλλαξε απόψεις και με τους δύο Υπουργούς αλλά και με εκπροσώπους της ομογένειας για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση