GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών στη Σλοβενία για την έκδοση ομολόγων

Βιβλίο προσφορών για την έκδοση τριετούς ομολόγου σε ευρώ (euro bond issue) άνοιξε σήμερα η Σλοβενία, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος το...


Βιβλίο προσφορών για την έκδοση τριετούς ομολόγου σε ευρώ (euro bond issue) άνοιξε σήμερα η Σλοβενία, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της χώρας στο σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA.
Την είδηση μετέδωσε νωρίτερα το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg (και αναδημοσίευσε στη συνέχεια η σλοβενική οικονομική εφημερίδα Finance), επικαλούμενο πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η σλοβενική κυβέρνηση θα επιδιώξει να αντλήσει 1,5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η χώρα προτίθεται να εκδώσει ομόλογα τριετούς διάρκειας αξίας τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ και επταετούς διάρκειας αξίας μέχρι 1 δισ. ευρώ.
Αναλυτές αναφέρουν ότι οι συνθήκες στην αγορά είναι ευνοϊκές για μία τέτοια κίνηση, καθώς η απόδοση των σλοβενικών ομολόγων βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα τριετίας.
Η επενδυτική εμπιστοσύνη δεν φαίνεται να έχει κλονιστεί από την απόφαση που ανακοίνωσε την προηγούμενη
Παρασκευή το Συνταγματικό Δικαστήριο της Σλοβενίας, ακυρώνοντας το νομό για τον φόρο ακίνητης περιουσίας, με την εφαρμογή του οποίου θα εισέρρεαν στα κρατικά ταμεία περίπου 200 εκατ. ευρώ.
Η απόδοση των δεκαετών σλοβενικών ομολόγων διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στο 3,66% και το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων στις 208 μονάδες βάσης, σύμφωνα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών ομολόγων, MTS.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της δημοπρασίας, η Σλοβενία διοργάνωσε σειρά roadshows σε Λιουμπλιάνα, Λονδίνο, Άμστερνταμ, Παρίσι, Μόναχο, Φρανκφούρτη και Βιέννη.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση